Igor Tkalčević

Trener nogometaša Krka puno očekuje od prijelaznog roka: “U planu je dovođenje prvoligaških igrača”

Ivan Volarić

Igor Tkalčević/Foto V. KARUZA

Igor Tkalčević/Foto V. KARUZA

Otišli su nam stožerni igrači. Nastojat ćemo dovesti prave zamjene za njih - kaže Tkalčević



RIJEKA Igor Tkalčević, trener nogometaša Krka, na prvi trening u sklopu ljetnih priprema za nadolazeću premijernu drugoligašku sezonu izveo je 22 igrača i tri vratara. U odnosu na kadar koji je osvojio trećeligašku titulu nema Rudana, Lucića, Aščića, Smojvera i Jelića (vratio se u Orijent). Od novih lica stigao je Leo Burul (Kraljevica), igrač koji bi trebao odmijeniti Josipa Rudana na lijevom boku te stoper Luka Kosić (Vinodol). Na prvom okupljanju našla se i skupina mladih igrača na svojevrsnom probnom roku. Boduli su odmarali tri tjedna nakon uspješno odrađenih kvalifikacija protiv Zagorca, sada im slijedi pospremanje uoči drugoligaškog iskoraka koje uključuje i šest pripremnih utakmica.


– Znamo što treba raditi u pripremama, moramo podignuti kapacitete jer ova liga je puno zahtjevnija. Bit će ekstenzivniji treninzi. Radit ćemo jednom dnevno, a ako se ukaže prilika i dvaput – govori Igor Tkalčević, trener Krka, koji je ostao bez nekoliko važnih karika u momčadi.


– Otišli su nam stožerni igrači. Nastojat ćemo dovesti prave zamjene za njih. Imam u planu dovesti i dva prvoligaška igrača. Jelić? Vidjet ćemo kako će se odvijati situacija na tržištu pa ćemo u tom smjeru voditi razgovore što se tiče Jelića, ali i što se tiče svih ostalih napadača. Moramo pokriti deficitarne pozicije. Zatvorili smo lijevi bok s Burulom, a sada moramo zatvoriti preostala mjesta. Svjesni smo da se moramo svugdje pojačati – nastavio je Tkalčević, koji je se nada da će se njegov kadar ekipirati što prije.




– Do kraja kolovoza traje prijelazni rok i bit će još svega. Bio bih najsretniji da mogu već prvog dana priprema imati na raspolaganju sve igrače s kojima ću ući u prvenstvo, ali morat ćemo biti strpljivi. Nastojat ćemo što prije zatvoriti roster.


Na stadionu SRC Josip Pepi Uravić u tijeku su građevinski radovi, Krk sigurno neće početi prvenstvo na svojem stadionu.


– Sve je još u zraku, mi smo prijavili Kantridu za cijelu polusezonu. Prema nekim procjenama, prve dvije utakmice odigrat ćemo na Kantridi, a onda se, nadam se, vratiti na svoj stadion. Puno je još otvorenih stavki što se tiče stadiona, ali i igračkog kadra. Međutim, idemo prema tome da se posložimo onako kako treba za ovaj rang natjecanja i u tome imam veliku pomoć predsjednika Denisa Šikljana i izvršnog direktora Roberta Jelića – poručio je trener Krka.