Gennaro Gattuso

Trener Napolija demantirao svađu s igračima pred sudar s Rijekom: “Sve ono što ste pisali ne odgovara istini”

Mateo Sučić

Gennaro Gattuso/Foto REUTERS

Gennaro Gattuso/Foto REUTERS

Moramo ponovo postati momčad koja će znati nanjušiti opasnost - govorio je Gattuso



NAPULJ  Gennaro Gattuso jučer se stavio na raspolaganje talijanskim medijima (konferencija za novinare održana je putem aplikacije Zoom) na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv Rijeke u Europskoj ligi, ali u 25 minuta koliko je sve trajalo, a oduljilo se zbog prijevoda na hrvatski, samo jednom je spomenuo ime današnjeg suparnika. I to kada je spomenuo utakmice u kojima je njegova momčad preokrenula rezultat.


Je li riječ o podcjenjivanju Riječana ili Gattuso samo misli da u ovom trenutku ima puno većih problema od desetkovane Rožmanove škvadre? Ovaj drugi zaključak je nekako bliži, Gattuso je u dva puta što je došao na Rujevicu pokazao veliko poštovanje prema Rijeci, a nakon pljuske od Milana i svih napisa koji su uslijedili, od navodne svađe s igračima do višemjesečnih zaostataka po pitanju primanja, jasno je i gdje su požari koje mora gasiti.


– Sve ono što ste pisali ne odgovara istini. Razgovarao sam s igračima, ali nije bilo svađe. Trude se, stalo im je, ali u ovom trenutku to nije dovoljno i ja želim više. Moramo ponovo postati momčad koja će znati nanjušiti opasnost – govorio je Gattuso, kojeg su talijanski novinari krenuli suočavati s egzaktnim podacima koji mu nisu baš legli.




Poput onog da je u zadnjih sedam utakmica njegova momčad čak pet puta bila u rezultatskom minusu.


– U puno utakmica smo odigrali loše prvo poluvrijeme, i protiv Milana nas nije bilo prvih 15-20 minuta, puno smo griješili u izgradnji napada, ali razgovaramo o tome i tražimo rješenja. Momčad je dobra, ima kvalitetu jer da nema, sigurno se ne bi vratila nakon onakvog prvog poluvremena protiv Rijeke i Beneventa. Želim podići tu granicu očekivanja, da smo odmah na pravoj razini i da ništa ne darujemo suparniku. Podaci pokazuju da mnoge stvari radimo vrhunski, ali za uništiti suparnika nedostaje još taj jedan korak.


Jedna od stvari koje se spočitavaju Gattusu i momčadi su brojni promašaji.


– I to smo pokazali momčadi u analizi, kako nam nedostaje zadnje dodavanje u situacijama u kojima smo četiri na dva. Uz to, Mertens je do sada bio nepogrešiv, a sada puno toga ne ide kako je zamislio. Mene ne brine kvaliteta naše igre, ali kada govorim o sportskoj drskosti, onda mislim i na situacije u kojima imamo loptu. Tu moramo dati više – zaključio je Gattuso.


Rijeku i današnju utakmicu više nije spominjao, u Napulju su si očito već pripisali bodove pa valjda nisu smatrali potrebnim osvrnuti se i na suparnika…