Dinamo vs. Osijek

Trener Modrih uoči derbija protiv poljuljanog Osijeka: “Teško mi je pričati o njima…”

Portal Novi list

Ante Čačić/Foto PIXSELL

Ante Čačić/Foto PIXSELL

Šokirani su ispadanjem iz Europe, to im je donijelo nemir u momčad - rekao je Čačić



ZAGREB Nogometaši Dinama ove subote dočekuju Osijek u derbiju 6. kola SuperSport HNL-a. Osječani predvođeni bivšim trenerom Modrih Nenadom Bjelicom stiže u Maksimir s tek jednom pobjedom u pet dosadašnjih kola.


– Osijek je loše zakoračio u prvenstvo, sada žele izaći iz krize, satkani su od kvalitetnih igrača i s dobrim trenerom, pa će taj izlazak iz krize jednom doći. Teško mi je pričati o njima, šokirani su ispadanjem iz Europe, to im je donijelo nemir u momčad. Nama je ovo važna utakmica, želimo zadržati dobro ozračje pred sljedeću utakmicu – rekao je Ante Čačić, trener Modrih, na presici.


Dinamo već u srijedu očekuje uzvratni susret play off-a Lige prvaka protiv Bodo/Glimta.




– Što je bolje igrati, Ligu prvaka ili Europa ligu? Natjecateljski je Europa liga prihvatljivija, ali san svakog trenera i igrača je Liga prvaka. Ona nam donosi i veliki financijski benefit, ali Liga prvaka je na neki način i patnja. Ako me razumijete… – dodao je Čačić i najavio dovođenje lijevog beka što trenutno pokriva veznjak  Robert Ljubičić.


– U kadru nemamo lijevog beka, imamo pojedince poput Bočkaja ili Štefulja koji se puno bolje snalaze u 3-5-2 nego u sustavu sa četiri u liniji. Pa ni Ljubičić nije lijevi bek, ali nam puno pomaže u izgradnji igre, trudi se jako. Zadovoljan sam njegovom prezentacijom. Vidjet ćemo i hoće li Bočkaj popraviti igru u obrani – rekao je Čačić.