Maksimirski odjeci

Trener Modrih nakon prvog osvojenog trofeja u sezoni: “Uvijek je lijepo pobijediti najvećeg rivala”

Hina

Ivan Leko i Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Ivan Leko i Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Bilo je trenutaka i kada smo patili, kada je Hajduk bio bolji, ali zadovoljni smo - rekao je Bišćan



ZAGREB “Lijepo je sezonu otvoriti novim osvojenim trofejom”, rekao je trener Dinama Igor Bišćan nakon što je njegova momčad osvojila Superkup pobjedom 1-0 u Zagrebu protiv Hajduka.


„Bio je prekrasan ambijent i ugodno je pobijediti najvećeg rivala, u derbiju. Ova će nam pobjeda puno pomoći na psihološkom planu. Vidjelo se da nam treba još vremena, treba nam još utakmica kako bi uhvatili pravi ritam. No, idemo dalje, uspjeli smo pobijediti, privesti dvoboj kraju na pravi način“, rekao je trener Bišćan te se dodatno osvrnuo na dvoboj.


„Nama je nedostajalo tečnosti i svježine. Mogu reći da je utakmica bila više ujednačena nego da je neka momčad dominirala. Pokazali smo trud, karakter i htijenje. Bilo je trenutaka i kada smo patili, kada je Hajduk bio bolji, ali zadovoljni smo“, dodao je Bišćan.




Trener Hajduka Ivan Leko bio je, dakako, nezadovoljan zbog poraza, ali i crvenog kartona kojeg je zaradio na samom kraju prvog poluvremena.


„Šteta, ovaj poraz boli, jer smo odigrali dobru utakmicu. Stvarno smo imali dobrih trenutaka, došli smo kod prvaka, na njegov stadion, a ozbiljno smo pucali desetak puta. Utakmica je bila 50-50 i boli jer smo bili jako blizu. Dinamo je sastav koji duže vremena ne mijenja momčad, ima stabilnost i automatizme, a mi smo novi. Slažemo se. Crveni karton? Ma, smiješno. Žuti karton u redu, ali crveni nema veze s vezom. Očito je sudac glumio nekakav autoritet“, osvrnuo se trener Splićana Ivan Leko.


„Bila je ravnopravna borba na terenu, a mislim da nismo zaslužili ovakav kraj i poraz. Kod primljenog pogotka smo napravili grešku. Nakon toga nismo odustajali, imali smo nekoliko stvarno dobrih prilika. No, kada ne zabiješ ne možeš ni očekivati uspjeh. U igri je bila titula, nismo je uzeli i naravno da smo žalosni. No, nemamo ni puno vremena žaliti. Za nekoliko dana, na istom mjestu, igramo prvenstvenu utakmicu i okrećemo se tome“, rekao je nakon susreta vezni nogometaš Hajduka Filip Krovinović.