Prva HNL

Trener “modrih” nakon četvorke u Sigetu: “U ovoj nam je utakmici doista sve išlo po planu”

Portal Novi list

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Nadam se da smo s ovom utakmicom uhvatili zalet i da ćemo na valu dobrog raspoloženja dugo ploviti - rekao je Krznar



ZAGREB Trener Dinama Damir Krznar ovako je vidio prvu pobjedu svoje momčadi u prvenstvu ove sezone.


– Trebala nam je jedna ovakva efikasna i mirna utakmica. Na vrijeme smo „otvorili“ suparnika, postigli dva pogotka u prvom poluvremenu i tako dobili komociju da možemo rotirati neke igrače, dati minutažu i onima koji još nisu nastupili. U ovoj nam je utakmici doista sve išlo po planu. I dalje ističemo da je HT Prva liga naše najvažnije natjecanje, svakoj utakmici moramo pristupiti iznimno ozbiljno i angažirano, dobili smo opomenu već u prvom kolu i time, nažalost, propustili dobiti još malo više doze elana i pozitivnog impulsa. Nadam se da smo s ovom utakmicom uhvatili zalet i da ćemo na valu dobrog raspoloženja dugo ploviti – rekao je Krznar.


U utorak slijedi gostovanje na Cipru gdje će Dinamo protiv momčadi Omonoia u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka braniti prednost od 2:0 iz prvog dvoboja.




– Očekuje nas težak ritam, nadamo se i vjerujemo da ćemo proći u treće pretkolo nakon čega nas čeka play-off, bilo u Ligi prvaka ili Europa ligi. Mi se, dakako, nadamo u Ligi prvaka, ali bez obzira na to koje natjecanje bilo u pitanju, nas do reprezentativne stanke do kraja kolovoza čeka utakmica svaka tri, četiri dana. Trebamo širinu kadra, a naravno i ovakve rezultate kako bismo svaku sljedeću utakmicu dočekali u dobrom tonu, s vedrim raspoloženjem i velikom voljom, a u takvom ozračju je lakše dati puni angažman, onih 100 posto ili, kako mi volimo reći, onih „nadnaravnih 110, 120 posto“ – zaključio je Krznar.