Odjeci polufinala LP-a

Trener Lyona “ponosan i razočaran”, Flick svjestan koji bi mogao biti najveći problem Bayerna

Hina

Hansi Flick/Foto REUTERS

Hansi Flick/Foto REUTERS

Išli smo u drugom poluvremenu u širinu i Karl Ekambi je mogao pogoditi za 1-2, ali je Neuer obranio. Bayern nije imao mirnu utakmicu i mislim da su, kao veliki favoriti, sretni što su nas ovako pobijedili, rekao je Rudi Garcia



Trener Lyona Rudi Garcia je nakon poraza 0-3 u polufinalu Lige prvaka od muenchenskog Bayerna rekao da kao momčad mogu biti ponosni na ulazak u polufinale i prikazanu igru, ali i da su razočarani konačnim rezultatom.


“Nismo imali sreće na početku meča, jer smo imali dvije najbolje prilike. Trebali smo voditi, ali onda su to oni učinili zahvaljući indvidualnoj kvaliteti briljantnog Gnabryja. Osjećali smo se kao da nam je učinjena nepravda, ali nismo se predali ni u drugom poluvremenu. Iako možemo biti ponosni na ono što smo postigli i kako smo odigrali ovu utakmicu, naravno da smo razočarani”, rekao je 56-godišnji strateg Lyona te dodao:


“Išli smo u drugom poluvremenu u širinu i Karl Ekambi je mogao pogoditi za 1-2, ali je Neuer obranio. Bayern nije imao mirnu utakmicu i mislim da su, kao veliki favoriti, sretni što su nas ovako pobijedili.”




Trener Bayerna Hansi Flick pohvalio je taktiku Lyona te naglasio da se njegova momčad morala bolje braniti, iako su Bavarci pobjedom 3-0 izborili plasman u finale nogometne Lige prvaka u kojem će se 23. kolovoza sastati s francuskim prvakom PSG-om.


“Znali smo da će biti teško, jer su oni iza sebe imali odlične predstave protiv Manchester Cityja i Juventusa. Taktički su snažna momčadi i stvorili su nam puno problema u ranoj fazi utakmice. Znamo da se moramo bolje braniti, rekli smo da su ne smijemo dopustiti lako izgubljene lopte, ali smo ih gubili”, rekao je Flick u analizi utakmice.


Nakon jedne preskočene francuske prepreke, u nedjelju ih čeka druga koju treba preskočiti na putu do savršene sezone i 11. naslova prvaka Europe.


“PSG je velika momčad, izborili su se za ulazak u polufinale i onda došli do finala. Analizirat ćemo pojedine stvari, znamo da imaju brze igrače. Gledat ćemo da budemo organizirani u obrani, ali znamo da je naša najveća snaga pritisak na suparnika”, zaključio je Flick.