Silvijo Čabraja

Trener Lokomotive želi nastaviti pobjednički niz i protiv Rijeke: “Izgledamo dobro i ne opterećujemo se četvrtim mjestom”

Davor Petrović

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Rijeka je izvrsno ušla u proljetni dio sezone. Doveli su novog trenera, promijenili više od deset igrača i postali su potpuno druga momčad - rekao je Čabraja



ZAGREB  Zadnja dva kola Lokomotivi su prvi put ove sezone donijela dvije uzastopne pobjede, a time i dodatnu injekciju samopouzdanja uoči dvoboja s Rijekom. Iako je savršeno jasno da je borba za četvrto mjesto postala realnost, trener Silvijo Čabraja pristojno odbija svaki pokušaj razgovora o možebitnom plasmanu u kvalifikacije Konferencijske lige.


– Iz kola u kolo razmišljamo isključivo o svakoj nadolazećoj utakmici. Ne opterećujemo se borbom za četvrto mjesto, već samo želimo igrati dobar nogomet. Uspijemo li u tome, rezultat bi trebao doći, a na kraju sezone ćemo vidjeti koliko smo bili dobri – kaže Čabraja.


Prvi dio prvenstva njegovoj momčadi nije donio previše razloga za zadovoljstvo, počevši od teške ozljede Lukasa Kačavende. Lokosi su u tom razdoblju pružali solidne partije, ali nikako nisu uspijevali spojiti kvalitetne rezultate. Međutim, ove kalendarske godine sve to im se vraća.




– Naravno, raspoloženje u našoj svlačionici sada je jako dobro. Iza nas je pozitivan niz jer smo spojili dvije pobjede i dobili određenu stabilnost na ljestvici. Zadovoljni smo, iako uvijek može bolje. Možda smo mogli više na utakmicama s Varaždinom i Dinamom, ali ne smijemo se žaliti. Dobro izgledamo i nakon zadnjih rezultata ulazimo rasterećeniji u dvoboj s Rijekom – dodaje Čabraja.


Lokomotiva u ovom prvenstvu ima sličnu sudbinu kao Rijeka, s time da razliku predstavljaju ciljevi koji su postavljeni na početku sezone. Preciznije, na Kajzerici jedini imperativ predstavlja očuvanje statusa u elitnom rangu, a sve ostalo se tretira kao dobrodošli bonus.


– Rijeka je izvrsno ušla u proljetni dio sezone. Doveli su novog trenera, promijenili više od deset igrača i postali su potpuno druga momčad. Sergej Jakirović im je donio stabilnost i to se osjeti na rezultatima. Sada je Rijeka puna samopouzdanja i dobrog raspoloženja, a to nije imala u jesenskom dijelu sezone – govori šef struke s Kajzerice.


Prema njegovim riječima, današnji cilj Lokomotive je osvajanje tri boda.


– Mi uvijek želimo pobijediti. Mislim da je to normalno i sportski. Jasno nam je da će ovo biti neizvjesna utakmica jer i Rijeka želi nastaviti svoj niz. Dat ćemo sve od sebe za pozitivan rezultat i novi pomak na ljestvici – zaključuje Čabraja.