Samir Toplak

Trener Lokomotive uoči sudara s bijelima: “Rijeka je pod velikim imperativom, ali i mi dolazimo po pobjedu na Rujevicu”

Davor Petrović

Samir Toplak/Foto PIXSELL

Samir Toplak/Foto PIXSELL

Možda ta Pula ispadne pozitivna za nas jer će Rijeka opet imati veliki imperativ na leđima, i to nakon neuspjeha - nada se trener posljednje momčadi Prve HNL



ZAGREB Nije tajna da Lokomotivi, slikovito rečeno, plamen već odavno liže prste, a to jasno sugerira da momčad pod stručnim ravnanjem Samira Toplaka danas na Rujevici mora tražiti pobjedu. Naime, do kraja prvenstva je ostalo osam kola, a Lokosi imaju ozbiljan bodovni zaostatak.


– Već dugo traje krajnje vrijeme da se trgnemo. Tijekom tjedna sam igračima objasnio da svaku utakmicu moraju shvatiti kao da nam je zadnja i sudbonosna, počevši od ove – objašnjava Samir Toplak.


Tijekom sezone bilo je puno problema sa zdravljem igrača, od ozljeda do koronavirusa. Kakvo je stanje uoči odlaska na Rujevicu?


– Imamo ogromnih problema s ozljedama, a sada smo ostali i bez Marka Leškovića. Igrači otpadaju jedan po jedan, kao čunjevi. Nevjerojatno je kako su nam se poklopile sve negativne stvari. Jednostavno, nikako se ne možemo kompletirati i biti u dobrom tonusu. No, nemamo izbora, i zato na Rujevici moramo igrati na pobjedu.


Rijeka je prije tri dana neočekivano poražena u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa na gostovanju kod Istre 1961. Može li to biti od koristi vašoj momčadi?




– Takva situacija je uvijek dvosjekli mač, odnosno može se manifestirati u dva smjera. Možda nas dočeka skroz nabrijani suparnik, koji želi ispraviti tu… Ne mogu reći sramotu, ali Rijeka je u Puli izgubila utakmicu u kojoj je, vrlo vjerojatno, očekivala pobjedu. Prema tome, može nas dočekati kaznena ekspedicija.


A drugi smjer?


– Možda ta Pula ispadne pozitivna za nas jer će Rijeka opet imati veliki imperativ na leđima, i to nakon neuspjeha. Jasno je da se od njih očekuje pobjeda nad zadnjim u ligi, a s time se niti jednoj momčadi nije lako nositi. Možda im to bude dodatni uteg, a samim time i nekakav plus za nas.


Osjeća li se u vašoj svlačionici pritisak zbog borbe za ostanak u HT Prvoj ligi?


– Da. Mislim da se to najbolje vidjelo na prvom poluvremenu s Dinamom, u prošlom kolu. Tu smo bili u grču, od straha nismo mogli spojiti tri dodavanja. U drugom poluvremenu na teren je izašla jedna sasvim druga momčad i odigrali smo pola sata na visokoj razini. Naši igrači moraju prihvatiti ovo stanje i nositi se s pritiskom koji nosi borba za očuvanje prvoligaškog statusa.