Jerko Leko

Trener Lokomotive uoči ogleda s Rijekom: “Ne znam što se događa na Rujevici, obrana im djeluje rastreseno”

Davor Petrović

Jerko Leko/Foto PIXSELL

Jerko Leko/Foto PIXSELL

Napravili smo analizu i pokušat ćemo iskoristi te neke slabosti Rijeke koja je ovog proljeća postala nepredvidiva - kaže trener "lokosa"



ZAGREB Današnji dvoboj za Lokomotivu ima veliku važnost zbog bodova u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Naime, već je neko vrijeme više nego jasno da stanje na ljestvici otvara pogled prema Drugoj HNL, a takav plasman, kako smatraju u Lokomtivi, nije na razini kvalitete igračkog kadra.


– Drugi smo dio sezone otvorili domaćim porazima od Osijeka i Šibenika. Kod Hajduka na Poljudu uspjeli smo pobijediti, ali dosta smo se istrošili i izgubili smo kod Dinama. Sada Rijeku dočekujemo u kompletnom sastavu – objašnjava Jerko Leko, novi trener Lokomotive.


Svima na Kajzerici je savršeno jasno da je svaka iduća prvenstvena utakmica kvalifikacijska.




– Odigrali smo pet kola u zgusnutom rasporedu i morali smo rotirati i paziti na stanje igrača kako ne bismo upali u probleme s ozljedama. Sada ulazimo u tjedni ritam i možemo stalno igrati u najjačem sastavu – dodaje Leko, koji danas može računati na dva nova igrača, Irfana Hadžića i Antonija Marina, dok zbog žutih kartona u konkurenciji za momčad neće imati Matea Marića.


Lokomotivin šef struke smatra da Rijeka ima neospornu igračku kvalitetu, ali u posljednjih nekoliko utakmica dosta oscilira.


– Ne znam što se tamo događa, ali njihova obrana djeluje dosta rastreseno u posljednje vrijeme. To se vidjelo na utakmicama s Goricom i Šibenikom. Naravno, napravili smo analizu i pokušat ćemo iskoristi te neke slabosti Rijeke koja je ovog proljeća postala nepredvidiva. Čini mi se kao da su im posljednji rezultati odnijeli samopouzdanje – zaključuje Leko.