NAJAVA UTAKMICE

Trener Lokomotive nakon maksimirske šestice očekuje puno bolje izdanje protiv Rijeke

Mateo Sučić

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nimalo se ne uzbuđujem, već protiv Rijeke sve će to izgledati drugačije, znatno bolje - poručio je Tomić



ZAGREB – U nekim drugim okolnostima, sudar Lokomotive i Rijeke nazivao bi se svojevrsnom reprizom nedavnog finala Kupa, ali ovoga puta to neće biti slučaj. Iako će između dviju utakmicu proći tek 20 dana, način na koji je opustošena momčad Lokomotive rijedak je čak i za HNL prilike. Grbić, Uzuni, Tolić, Jakić i Kastrati su prodani, pet igrača je u samoizolaciji zbog koronavirusa, Rakić je zaključio igračku karijeru… U odnosu na finale Kupa protiv Rijeke, na startu prvenstva u Maksimiru utakmicu su počela samo dva igrača, Kolinger i Petrak.


Unatoč novom impulsu iz Dinama u vidu posudbi Marka Đire i Marija Ćuže, Lokomotiva nije ni nalik onoj momčadi s kojom je Goran Tomić u svom Šibeniku tražio prvi trofej u klupskoj povijesti. Šestica protiv Dinama to je, uostalom, najbolje ilustrirala i nema baš nimalo dvojbe da će biti itekako motivirajuća za društvo s Kajzerice. Rijekin skalp bio bi najbolji način za povratak na pobjednički kolosijek uoči utakmice sezone koja Lokose u utorak očekuje protiv bečkog Rapida u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali trener Goran Tomić ima previše problema da bi već sada razmišljao o tome.


– Korona nas je dokrajčila, nakon nekoliko odlazaka najboljih igrača taj nas je virus »zakucao« i rezultat svega je i teški poraz protiv Dinama. Ali, ta je naša momčad prvi put igrala zajedno tek na posljednjem treningu uoči utakmice, s druge je strane bio goropadni i kvalitetniji suparnik i epilog svega smo vidjeli – rekao je Goran Tomić nakon poraza od Dinama.




I u pravu je, Lokomotivu čeka remont čak i veći nego prošle sezone, kada je poslije tri poraza na startu prvenstva složio momčad koja je otišla do titule viceprvaka.


– Vidjeli smo da ćemo na neke novo pridošle igrače svakako moći ozbiljno računati. Tu ponajprije mislim na Điru koji će sigurno biti pojačanje – istaknuo je trener Lokosa koji od svoje momčadi očekuje da već protiv Rijeke izgleda puno bolje.


Naravno, težak poraz poput onog iz Maksimira sigurno nije najbolji način za napuniti se samopouzdanjem, ali kroz turbulencije koje je na Kajzerici uzrokovao koronavirus dobra je stvar što se Tomić pred europske izazove ne mora oslanjati na juniore. Uskoro će valjda dobiti i poneko pojačanje…


– Poraz od Dinama me nije uopće pogodio, nije me psihološki ni dodirnuo, kamoli utukao. Nisam nimalo zabrinut nakon te teške maksimirske nedjelje jer ovo definitivno nije stvarno stanje naše momčadi, pa stoga nema ni razloga za glavobolju, budući da je poraz stigao kao plod nenormalne situacije. I zato se nimalo ne uzbuđujem, već protiv Rijeke sve će to izgledati drugačije, znatno bolje – poručio je Tomić.