Silvijo Čabraja

Trener Lokomotive nada se pobjedi protiv lidera: “Sve ovisi o nama…”

Davor Petrović

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Budemo li na razini koju smo držali većim dijelom utakmice protiv Dinama, možemo se nadati pobjedi - kaže Čabraja



ZAGREB Pripreme za današnje sučeljavanje s Rijekom u Kranjčevićevoj Lokomotiva je odradila u sjeni svog nedjeljnog gostovanja na stadionu Maksimir, gdje je, boksačkom terminologijom rečeno, jako dugo držala Dinamo na rubu nokauta. Međutim, ostala je bez ičega duboko u sudačkoj nadoknadi.


– Protiv Dinama smo odigrali dobru utakmicu, ali na kraju nas je skupo koštao pad koncentracije u sudačkoj nadoknadi. Što se tiče prikazane igre, imamo određenih razloga za zadovoljstvo. Dinamu smo stvorili masu problema, a u 90. minuti smo imali stopostotnu priliku da odemo na 2:0. Nismo zabili i na kraju smo primili golove u četvrtoj i sedmoj minuti sudačke nadoknade – objašnjava Silvijo Čabraja.


Oporavak


Zbog tog nesretnog poraza trener Lokomotive i njegovi najbliži suradnici morali su posvetiti dosta vremena podizanju momčadi koju je poraz u Maksimiru psihološki dotukao.




– Vjerujem da smo se uspjeli oporaviti od te utakmice s Dinamom. Jednostavno, nema smisla razbijati glavu nečim što se dogodilo prije četiri-pet dana i razmišljati o tome što bi bilo kad bi bilo. Dolazi nam Rijeka i mi moramo biti maksimalno fokusirani na novu utakmicu – rezonira šef struke s Kajzerice.


U dosadašnjem dijelu ove sezone Lokomotiva je odigrala pet utakmica na svom terenu i osvojila je sedam bodova, s time da niti jednom nije poražena. No, kao što brojke jasno govore, nije ni pretjerano uspješna. Jedinu domaću pobjedu Lokosi su uknjižili protiv Rudeša (1:0), a neriješeni rezultati su stigli u sučeljavanjima s Istrom 1961 (1:1), Varaždinom (3:3), Osijekom (2:2) i Goricom (1:1).


Jak ritam


– Na svom terenu nismo bili dovoljno učinkoviti. Nadam se da je sada stiglo vrijeme za još jednu domaću pobjedu. Moramo biti čvrsti i kompaktni jer nam u goste dolazi lider HNL-a. Rijeka je u top momentu i igra odličan nogomet. Oni imaju jako brze igrače koji drže jak ritam igre s brzim protokom lopte. Svima je jasno da nam neće biti lako protiv tako razigranog suparnika – kaže Čabraja, koji danas ne može računati na dvojicu oporavljenika, Marina Šotičeka i Duju Čopa.


Svi ostali igrači su zdravi i spremni za ogled s Rijekom.


– Naravno, bio bih najzadovoljniji pobjedom, ali kod ovakvih utakmica u igri su sva tri rezultata. Mislim da sve ovisi o nama, iako je jasno da se nešto pita i suparničku momčad. Budemo li na razini koju smo držali većim dijelom utakmice protiv Dinama, možemo se nadati pobjedi – zaključuje Čabraja.