Zoran Zekić

Trener Koprivničana ne donosi bijelu zastavu na Rujevicu: “Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat”

Davor Petrović

Zoran Zekić/Foto M. LEVAK

Zoran Zekić/Foto M. LEVAK

U igri Rijeke ima puno zamki za suparnika, ali pokušat ćemo sve napraviti da se tamo i nas nešto pita – kaže trener Slaven Belupa



ZAGREB  Uoči večerašnjeg gostovanja kod Rijeke, Slaven Belupo se može pohvaliti da je u dosadašnja četiri kola SuperSport HNL-a čak tri puta završio utakmicu bez primljenog gola. Preciznije, Varaždin (1:0), Osijek (0:0) i Šibenik (0:0) nisu uspjeli zatresti mrežu Koprivničana. Međutim, zato im je Dinamo prije tri tjedna utrpao pet komada (1:5), s time da je rezultat mogao biti i dvoznamenkast.


S druge strane, u drugoj minuti te utakmice Slaven Belupo je postigao svoj posljednji gol. Računajući i sudačke nadoknade, Koprivničani tijekom više od tri sata igre nisu natjerali suparnika na neplanirano kretanje s centra, te stoga nije ni čudno da Zoran Zekić pomalo ironično ističe da iz tjedna u tjedan samo može hvaliti svoje iduće suparnike.


– Rijeka je momčad u stvaranju, dosta je mlađa nego prošle sezone i igra jako okomito i dinamično, s nekoliko zvučnih pojedinaca. Osim toga, teren na Rujevici je vrlo brz. U igri Rijeke ima puno zamki za suparnika, ali pokušat ćemo sve napraviti da se tamo i nas nešto pita – kaže trener Slaven Belupa.




Prošle sezone Slaven Belupo je pružao odlične partije upravo u ogledima s Rijekom, koja je tada, barem na papiru, bila osjetno jača.


– Te četiri smo odigrali jako dobro, a osvojili smo samo jedan bod. Nismo imali sreće i nedostajalo nam je kvalitete u završnici akcija. Na kraju se uvijek broje bodovi, a umjetnički dojam se vrlo brzo zaboravlja. Lakše je raditi i stvarati mlade igrače kada momčad igra okomito i rezultati su dobri – dodaje Zekić.


Prema njegovim riječima, Slaven Belupo ima dobru atmosferu na treninzima, a to budi nadu u još jednu dobru izvedbu. Pri tome je, kako tvrdi Zekić, važna reakcija njegove momčadi.


– Prije svega, nadam se da će moji igrači ispuniti sve ono što smo tijekom tjedna pripremali za Rujevicu. Moramo biti raspoloženi i s loptom i bez lopte. Dakle, u svakom smislu nogometa. Nadam se da ćemo uživati i ostvariti pozitivan rezultat – objašnjava 48-godišnji stručnjak. Na ovoj razini nogometa standardna priprema za utakmicu uključuje i temeljitu analizu suparnika, odnosno proučavanje njegovih dobrih i loših strana. Zekić i njegovi najbliži suradnici tu su napravili sve što je trebalo.


– Jasno je da neću otkrivati što smo zaključili. Oni imaju mana i vrlina, a mi ćemo se odrediti prema tome. Važno je da moji igrači to shvate i da razumiju kako bismo trebali igrati na Rujevici. Uvijek moramo imati puno odgovornosti i kompaktnosti i prikazati neku kvalitetu kada je lopta kod nas – zaključuje Zekić.