Igor Tkalčević

Trener jesenskog prvaka Treće HNL – zapad nakon zimskih priprema: “S osmijehom iščekujemo nastavak prvenstva”

Ivan Volarić

Igor Tkalčević/Foto Arhiva NL

Igor Tkalčević/Foto Arhiva NL

Nema razloga da nakon ovakvih priprema i uz ovako dobru atmosferu koja vlada u momčadi i klubu, ne ostvarimo ono što smo zacrtali na početku sezone - kaže Tkalčević



RIJEKA Nogometaši Krka u subotu (15 sati) zaostalom utakmicom protiv Medulina u gostima otvaraju proljetni dio sezone u Trećoj HNL – zapad. Sedam dana kasnije na travnjak će i preostali trećeligaši, na rasporedu je 14. kolo koje aktualnim jesenskim prvacima sa Zlatnoga otoka donosi gostovanje na Verudi kod Uljanika. Boduli u stanci nisu osjetnije mijenjali momčad, otišao je tek napadač Matko Budan, koji je sam zatražio i dobio ispisnicu.


– Tražili smo nešto na tržištu što bi zadovoljilo momčad, ali zasad nismo našli. Ako se nešto ukaže, onda ćemo probati reagirati. Drago mi je da je ostala na okupu standardna momčad, a kroz pripreme smo uspjeli aktivirati unutarnje rezerve. Poput Josipa Zeca, koji je konačno prošao kompletne pripreme. Imamo kvalitetu, iskustvo i kvantitetu u našim starosjediocima Vargiću, Luciću, Turkalju, Aščiću…, mlađim igračima Jurešićima, Bokuliću i Jeliću, a tu su i naši juniori, koji se dokazuju iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu – rekao je Igor Tkalčević, trener Krka, koji je u pripremama ciljano tražio suparnike iz viših rangova natjecanja.


U tim je ogledima njegova momčad pokazala dosta toga dobroga.


Vrijeme




– U tim susretima željeli smo vidjeti na čemu smo. Dobili smo dosta odgovora. Pripreme su bile karakteristične s obzirom na uvjete za rad. Od jako kišovitog vremena i blatnjavih terena pa do jake bure i hladnoće te tvrdih terena. Na vrijeme smo ušli u pripreme, imali smo dovoljan broj treninga da dovedemo momčad do onoga što trebamo. Rezultat u pripremama nam nije primaran, već da fizički podignemo ekipu koliko možemo i da taktički pokušamo napraviti nešto novo u odnosu na ono što smo radili u prvih šest mjeseci ove sezone. Imali smo određenih problema s bolestima, ali malo ozljeda i to me raduje. Standardizirali smo momčad, imamo za ovaj rang natjecanja dobru širinu. Za nešto više trebali bismo se pojačati, ali o tome ćemo razmišljati ako napravimo ono što trebamo napraviti.


Generalka


Boduli pobjedom u zaostaloj utakmici u Medulinu mogu prvom pratitelju, Vinodolu, pobjeći na sedam bodova prednosti.


– Generalka u Poreču je jako dobro izgledala, a mene je dosta teško zadovoljiti kada su naše igre u pitanju. Protiv Jadrana je to izgledalo jako dobro. Kako u fazi obrane, tako i u tranziciji po osvojenoj lopti, pa i u kontinuiranim napadima kroz posjed lopte. Bilo je i dosta udaraca, a sve je krenulo iz kompaktne faze obrane. Uvijek smo donosili prave odluke, što i kako nastaviti kada osvojimo loptu. Konkurencija? Imamo saznanja o našim suparnicima, ali mi smo uvijek fokusirani prvo na sebe. Tako je bilo i jesenas kada smo mi bili ti koji smo diktirali tempo. Tako ćemo i nastaviti. Sve ovisi o nama kakvi ćemo biti na utakmici, a nema razloga da nakon ovakvih priprema i uz ovako dobru atmosferu koja vlada u momčadi i klubu, ne ostvarimo ono što smo zacrtali na početku sezone. Čestitam dečkima na dobrim pripremama, odradili smo sve što smo priželjkivali. S osmijehom iščekujemo nastavak prvenstva – rekao je Tkalčević.


Licenca za Drugu NL

Uprava Krka radi na ishodovanju licence za viši rang (Druga NL), a sve kako napori momčadi istekom ove sezone ne bi ostali bez pravog efekta.


– U klubu se paralelno radi na dvije stvari. Zna se što moramo napraviti mi, a što Uprava kluba na čelu s Denisom Šikljanom. Vjerujem da će se u suradnju s Gradom Krkom napraviti ono što zaslužuje naš klub kao novi centar nogometa u našoj županiji – rekao je Tkalčević.