Ivan Prelec

Trener Istre 1961 ne dozvoljava opuštanje: “Igrači Orijenta će iskoristiti i najmanju priliku ako im je omogućimo”

Ivica Cerovac

Ivan Prelec, trener Istre 1961/D. ŠKOMRLJ

Ivan Prelec, trener Istre 1961/D. ŠKOMRLJ

Rezultat koji smo ostvarili na Kantridi i neizvjesnost vezana uz budućnost što muči dosta igrača kojima istječe ugovor, realne su okolnosti koje nas mogu odmaknuti od onoga što je bitno - rekao je Prelec



PULA Nogometaši Istre 1961 današnjim će uzvratnim susretom kvalifikacija za popunu Prve HNL napokon spustiti zastor na nikad dužu sezonu u svojoj povijesti. S početkom u 20 sati, »zeleno-žuti« će na »Drosini« ugostiti Orijent 1919 kojeg su u nedjelju s 3:0 svladali na Kantridi i sve što im preostaje je da na svom terenu odrade formalnost te i četvrte kvalifikacije koje su igrali u pet posljednjih godina, uspješno zaključe.


Galilea izvan stroja


– Pred početak kvalifikacija rekli smo da ne bježimo od uloge favorita jer smo svjesni da smo kvalitetnija momčad, odradili smo dobar posao na prvoj utakmici u Rijeci i ostvarili dobar rezultat, ali krivi bi pristup bio kad bismo se postavili kao da je sve gotovo i stoga smo se za današnju utakmicu pripremali kao i za svaku drugu ove sezone, decidiran je Ivan Prelec, trener Istre 1961. – Mi smo momčad koja nema pravo na bilo kakvo opuštanje te njega danas ne smije i neće biti. Rezultat koji smo ostvarili na Kantridi i neizvjesnost vezana uz budućnost što muči dosta igrača kojima istječe ugovor, realne su okolnosti koje nas mogu odmaknuti od onoga što je bitno. Na nama je da to ne dozvolimo te da današnju utakmicu odradimo na jednakom nivou po pitanju pristupa i fokusiranosti na terenu, kao što smo odradili i nedjeljnu. Jedino ćemo tako sezonu završiti onako kako želimo i osigurati ostanak u Prvoj HNL.


Prelec ne krije kako želi svoje pulene vidjeti u boljem izdanju, od onog u kakvom su se pokazali u Rijeci.




– Činjenica je kako smo se na Kantridi morali adaptirati na teren te smo malo promijenili neke stvari koje smo pripremali za tu utakmicu. U njenoj najavi, informacije koje su stizale od strane Orijenta govorile su da će teren biti kao bilijarski stol, a kad smo došli tamo vidjeli smo da baš i nije tako. Usto, sam ulog na utakmici nije bio jednak za nas i za njih te je u našim redovima bila prisutna nervoza zbog njene važnosti. Vidljiv je bio određeni grč, nismo radili ono za što smo se pripremali i u tom dijelu možemo biti bolji, uvjeren je Prelec. – S druge strane, igrači Orijenta nisu imali što za izgubiti, bacali su se na glavu te u pojedinim trenucima dobro igrali i izgledali. Oni će sigurno i u Pulu doći s ciljem da se pokažu u što boljem svjetlu i pritom ostvare što je moguće pozitivniji rezultat. Ako im pružimo i najmanju priliku da nešto zakompliciraju, nastojat će je iskoristiti te je na nama da na terenu stvari postavimo tako da se njih što manje pita. Travnjak će biti puno bolji nego u nedjelju, nakon dobrog rezultata iz prve utakmice grča više ne bi trebalo biti te samo trebamo ponoviti, u smislu pristupa i odnosa, ono što smo radili u prvoj utakmici i odraditi posao do kraja.


Momčad koja će istrčati danas na »Drosini« bit će na tragu nedjeljne, uz par promjena na koje je najmlađi strateg Prve HNL bio primoran.


– Osim Ivančića koji će danas izostati zbog crvenog kartona, sve zamjene koje napravimo bit će zbog nužnosti, odnosno ozljede ili načetosti određenih igrača, a ne zbog taktičke prirode, istaknuo je Prelec. – Sigurno će izostati Galilea. On je u nedjelju krivo procijenio jednu situaciju, izgubio korak i potom krenuo u sprint te se dogodilo to što se dogodilo. Ne znam da li je pritom stao u neku rupu ili ne, ali vidjelo se odmah da neće moći nastaviti utakmicu te se samo privremeno vratio u teren da bude tamo barem vizualno, dok mi ne pripremimo zamjenu. Pregled je pokazao kako je Galilea zadobio istegnuće zadnje lože. Srećom, nije riječ o rupturi niti nekoj drugoj ozbiljnijoj ozljedi, ali sedam dana će biti van pogona, pa samim tim danas na njega ne možemo računati.


Fuentes počeo trenirati


U nedjelju su, u društvu voditelja omladinske škole Istre 1961 Danijela Jumića, na Kantridu stigli Ivan Delić i Adrian Fuentes kako bi suigračima pružili podršku.


– Situacija s Delićem je nakon utakmice s Rijekom izgledala u redu. Odradio je prvi trening bez problema, da bi se nakon drugog javila bol u mišiću. Ultrazvuk nije pokazao nikakvu ozbiljniju ozljedu, ali nismo željeli ništa riskirati i stoga je prvu kvalifikacijsku utakmicu propustio, a hoće li zaigrati danas, odlučit ćemo u zadnji čas. Što se tiče Fuentesa, on je tjedan i pol dana u treningu s momčadi, ali za njim je pauza od devet mjeseci i neće biti u konkurenciji, zaključio je Prelec.