Ivan Prelec

Trener Istre 1961 nakon Rijeke: “Imamo jasan uvid u prijateljske utakmice Orijenta 1919, ništa ne prepuštamo slučaju”

Portal Novi list

Ivan Prelec i Simon Rožman/Foto V. KARUZA

Ivan Prelec i Simon Rožman/Foto V. KARUZA

Kvalifikacijske utakmice su specifične, u nogometu je sve moguće, ali vjerujem da ćemo se nametnuti i pokazati zašto smo prvoligaši - rekao je Prelec



PULA Ivan Prelec, trener nogometaša Istre 1961, ovako je prokomentirao poraz svoje momčadi od Rijeke i plasman na pretposljednje mjesto na ljestvici koje donosi kvalifikacije za ostanak u ligi s Orijentom 1919.


– Deveto mjesto je naša realnost! Ne mislim da smo deveti zato jer je netko bio lošiji od nas, kroz sezonu stalno smo pokušavali promijeniti stanje na ljestvici, nekoliko puta smo bili blizu, ali nismo uspjeli. Nisu nam se poklopile neke stvari, mislim da smo kao momčad mogli više. Zato igramo kvalifikacije na koje smo potpuno koncentrirani. Uvjeren sam da ćemo uspjeti u kvalifikacijama, a onda treba sjesti u klubu i vidjeti što dalje – kaže Ivan Prelec.


Istra 1961 je izraziti favorit u utakmicama protiv Orijenta 1919.




– Drago mi je da smo i mi jednom favoriti ove sezone! Ne pokušavamo se tako ponašati, to što smo favoriti moramo potvrditi na terenu. Maksimalno respektiramo Orijent 1919, sigurno ga nećemo podcijeniti. Teren je jedino mjerilo kvalitete, vjerujem da ćemo biti bolji od Orijenta 1919 nakon dvije utakmice. Dobro ćemo se pripremiti i sigurno nećemo podcijeniti. Vidjet ćemo kakav je Orijent 1919 tek u utakmicama, sada možemo donositi samo pogreške zaključke. Orijent 1919 dugo nije igrao natjecateljske utakmice, jasno da imamo uvid u sve njihove prijateljske utakmice koje su igrali, ne prepuštamo ništa slučaju. Kvalifikacijske utakmice su specifične, u nogometu je sve moguće, ali vjerujem da ćemo se nametnuti i pokazati zašto smo prvoligaši – rekao je Prelec.