Paolo Tramezzani

Trener Hajduka zna da u Varaždinu neće biti lako: “Čeka nas borbena, uravnotežena i opasna momčad”

P. N.

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Moramo biti spremni na svako iznenađenje - rekao je trener Splićana



SPLIT Četiri su kola ostala do kraja HNL-a, a Hajduk sutra (17 sati) gostuje u Varaždinu.


– Bit će teško, radi se o vrlo zahtjevnoj utakmici. Ne trebamo gledati rezultate koje postižu u posljednje vrijeme. Analizirali smo ih vidjeli da je to borbena momčad koja dobro stoji na terenu, uravnotežena je i opasna kad joj ostaviš prostora. Tako, da nas sutra očekuje dosta težak posao. Bit će vrlo zahtjevno jer mi imamo svoj cilj, oni pak svoj i po mom mišljenju bit će to vrlo otvorena utakmica. U odnosu na susret u Splitu u kojoj smo pobijedili 2:0, promijenili smo dosta toga u našoj igri. Moramo biti agresivni od prve minute, dobro ući u utakmicu i nametnuti svoj ritam. Mislim da nećemo imati prilike s loptom mnogo kružiti i imati veliki posjed, ali uvjeren sam da ćemo nastaviti s onim što je naša ideja u igri – pronaći prostore kroz koje ćemo napadati – rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, a zatim dodao:


– U posljednjoj utakmici protiv Osijeka igrali su s trojicom u zadnjoj liniji, a uobičajeno igraju s četvoricom. Bez obzira na to kako će oni razmišljati o ovoj utakmici, ja uvijek svojim momcima kažem da mi znamo što moramo napraviti. Moramo biti spremni na svako iznenađenje.




Kakva je situacija u momčadi?


– Nakon posljednjeg treninga vidjet ćemo kako se oporavljaju nakon utakmice protiv Dinama. Ako sve bude u redu, vjerujem da ćemo sutra vrlo malo mijenjati u odnosu na sastav u zadnjim utakmicama. Ako pričamo o normalnim okolnostima, nedostaje nam treninga i malo više vremena za bolje pripremiti detalje. U ovom periodu smo navikli cijelu pripremu svesti na jedan ili dva treninga. To mi ne zadaje mnogo brige, tako radimo već neko vrijeme, a mislim da čak iz toga izvlačimo i neke prednosti. Prvenstveno mislim kako smo psihološki bolje spremni i koncentrirani, igrajući tako često. Jedan normalni tjedan je predug i uobičajeno je da dosta radiš na planu pažnje i koncentracije, ali igrajući svaka tri dana, to nekako postaje sasvim prirodno. Treba spomenuti i neke otežavajuće okolnosti uvjetovane stalnim utakmicama, a to je uglavnom umor i činjenica da su igrači s fizičkog gledišta manje spremni. Vjerujem da su igrači u posljednje vrijeme pokazali pažnju, koncentraciju i stav i da uvijek daju sve od sebe. Tako moramo nastaviti. Želio bih svim Splićanima čestitati dan njihovog zaštitnika, jedan vrlo važan dan i svetkovinu – Sretan Sveti Duje svima – zaključio je trener Hajduka.