Paolo Tramezzani

Trener Hajduka uoči ogleda s Dinamom: “Znamo da ovo nije normalna utakmica…”

P. N.

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

U takvim susretima je nekad dovoljno malo da se stvari okrenu u dobrom ili lošem smjeru - rekao je TramezzaniSPLIT Trener Hajduka Paolo Tramezzani prije nego što je najavio susret s Dinamom, koji se igra u srijedu (18 sati) na Poljudu, osvrnuo se na mlade igrače iz omladinskog pogona, koji su obilježili Jadranski derbi.


– Uvijek je lijepo pobjeđivati. To daje smisao onome što radimo svaki dan. Sretan sam zbog igrača. Pokušat ćemo se se regenerirati, pogotovo u fizičkom smislu, ali i mentalno. Želim ovo zadovoljstvo podijeliti s našom Akademijom i trenerima koji su radili s Biukom i Ljubičićem. Moj izbor je bio lagan. Dva mjeseca već treniraju s nama. Drago mi je zbog njih. Sada je njima sve lako. Nadam se da će i dalje ostati s nogama na zemlji jer u prošlosti su bili brojni igrači koji su zaigrali za prvu momčad, ali nisu svi uspjeli ostati na tom nivou. Važan je i klub da ih zaštiti, kao i njihove obitelji. Najteže za njih tek dolazi. S moje strane i ostatka momčadi postoji želja da im pomognemo i budemo uz njih. Talent nije dovoljan da postaneš veliki igrač. Oni talent imaju, dobri su momci, tako se i ponašaju. Ozbiljni su i profesionalni. Ne bi smjeli izgubiti ono što ih je dovelo do ovdje. Kao trener ću učiniti sve da budu još bolji. Normalno je da su mladi igrači budućnost kluba. Važno je to i s financijske strane. Ali, sigurno za sve to treba vremena – rekao je trenera Talijana.


Osvrnuo se i na borbu za Europu.
– Ne želimo se skrivati. Idemo iz utakmice u utakmicu, ali mislim da su igrači bili dobri i došli u situaciju da se bore za san svih s obzirom na situaciju koja je bila prije nekoliko mjeseci. Uvjeren sam da će oni vjerovati u to do samog kraja. Borit će se, biti zajedno, bez obzira na sve. Ako se boriš do kraja, bez obzira na rezultat nema zamjerki. Ako ne uspijemo, ako naši rivali budu bolji, čestitat ćemo im. Danas sam najsretniji trener na svijetu jer treniram momčad koja se sastoji od odličnih igrača i velikih profesionalaca. Da je danas kraj sezone, ne bismo imali za čim žaliti jer dajemo sve od sebe.


Otkrio je i hoće li Hajduk biti drukčiji u odnosu na posljednji derbi u Maksimiru.


– S naše strane može biti drukčija taktička postavka. S obzirom na izostanke koje imamo u obrani pokušavamo igrati na drukčiji način. Mislim da Dinamo neće mijenjati svoj način igre. Znamo da ovo nije “normalna utakmica”, ali u takvim susretima je nekad dovoljno malo da se stvari okrenu u dobrom ili lošem smjeru. Nadam se da će pronaći te dobre stvari sa zalaganjem, voljom, karakterom. To je uvijek važno kada igraš protiv momčadi koje su organizirane i dobro stoje na terenu – zaključio je Tramezzani.