Šibenik vs. Hajduk

Trener Hajduka uoči gostovanja na Šubićevcu: “Znamo da nas čeka komplicirana utakmica”

P. N.

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Ova utakmica nam predstavlja još jedan važan korak i toga smo svjesni - kaže Paolo Tramezzani



SPLIT Nogometašima Hajduka predstoje još dvije utakmice do kraja sezone. “Bijeli” sutra (17.05 sati) u 35. kolu HNL-a gostuju u Šibeniku.


– Sjećam se trenerskog debija u Šibeniku i velike želje da se dobro započne. Bila je vrlo teška i komplicirana utakmica protiv vrlo organiziranog i strukturiranog protivnika. Znamo da će nas i danas čekati slična utakmica. Utakmica na Poljudu također nije bila jednostavna. Želimo nastaviti igrati dobro i davati sve od sebe. Ova utakmica nam predstavlja još jedan važan korak i toga smo svjesni. Fizički smo se oporavili od posljednje utakmice, dakle spremni smo za još jedan od brojnih nastupa u finišu sezone – rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, a zatim se dotakao utakmice protiv Gorice.


– Protiv Gorice smo zaista odigrali dobro, prezentirali smo kvalitetan nogomet i to je za nas bila jedna posebna utakmica. Vjerujem da je ova momčad pokazala kako uvijek želi dati sve od sebe, posjeduje duh koji uvijek traži pobjedu. Ono što će biti važno je da na terenu pokažu ono što nam je omogućilo u nekoliko posljednjih utakmica vrlo dobre izvedbe.




Dotakao se Tramezzani i ozljede Kristiana Dimitrova koji je protiv Gorice iz igre izašao u četvrtoj minuti.


– Mnogo mi je žao zbog Dimitrova. Oporavio se i žrtvovao kako bi pomogao momčadi na terenu. Žao mi je zbog njega i što će nam nedostajati u posljednje dvije utakmice. Nadam se da će se vratiti nastupima u bugarskoj reprezentaciji za koju je dobio poziv. Znam da mu je to zaista važno. Vraća se Simić nakon suspenzije i kao što sam rekao, u kriznim situacijama uvijek je lijepo moći računati na mlade igrače, kao što je bio slučaj sa Ševeljom. On je prema mom mišljenju protiv Gorice odigrao odličnu utakmicu, bio je pažljiv i koncentriran i lijepo se u obrambenoj liniji nadopunjavao s Vuškovićem u pokrivanju i bio je dobar u čitanju igre. Vidjeti mladog igrača koji igra s toliko osobnosti uvijek je lijepo za trenera, a vrlo korisno za momčad.


Može li Hajduk do Europe?


– Već neko vrijeme znamo da ne smijemo učiniti krivi korak. Također je istina da sve ne ovisi o nama. Ipak, sve ono što ovisi o nama, sve ono što možemo kontrolirati je naš glavni cilj. Moramo voditi računa da nam drugi rezultati ne odvraćaju pažnju iako znamo da nam mogu biti bitni, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu.  Najbolja stvar je kako igrači sudjeluju u pripremi utakmice – razgovaramo, suočili smo se s ovom situacijom i ostajemo fokusirani na sebe, tako da ne razmišljamo o različitim scenarijima i onome što se događa s drugima. Moramo se koncentrirati i uložiti svu energiju i pažnju na teren u našim utakmicama. Kasnije, na kraju prvenstva vidjet ćemo dokle smo stigli mi, a dokle naši konkurenti i izvući ćemo zaključak. Za mene je bitno da momčad drži ovaj visoki nivo i da ga demonstrira svaki dan, ne samo na utakmicama, već i na treningu – zaključio je Tramezzani.