Hajduk vs. Osijek

Trener Hajduka opalio pilu naopako: “Krivo je razmišljati da će sezona biti gotova ako izgubimo”

P. N.

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Moramo nastaviti s radom bez obzira što se dogodi - rekao je Gustafsson



SPLIT Nakon pobjede protiv Tobola pred Hajdukom je novi ispit. U drugom kolu HNL-a u nedjelju (21 sat) “bijeli” na Poljudu igraju s Osijekom.


– Osjećamo inspiraciju. Znamo da nas čeka velika utakmica, svi pričaju o njoj. Izgradili smo samopouzdanje pobjedom protiv Tobola – rekao je trener Hajduka Jens Gustafsson, a zatim se dotakao Stipe Biuka.


– Vidjet ćemo još u kakvom je stanju, ali ide na bolje.




Hoće li protiv Osijeka biti drukčije nego protiv Tobola?


– Drukčije su to utakmice. Moramo biti zadovoljni s izdanjem i pobjedom protiv Tobola. Očekujem tešku, fizički zahtjevnu utakmicu. Oni rade jako dobro kao momčad. Želimo igrati svoju igru, nametnuti svoj stil. Znamo da je Osijek bio jako dobar prošle sezone i da su sačuvali skoro cijelu momčad.


Koliko poznajete Osijek?


– Gledao sam nekoliko utakmica, a moj stožer je odgledao puno više. Oni sigurno znaju više o Osijeku od mene. Koristimo cijeli stožer kako bi se pripremili za utakmicu.


Hoće li biti promjena u momčadi?


– Uvijek gledam iduću utakmicu, ali moram imati u vidu i uzvrat s Tobolom. Imamo širok kadar i sigurno će biti nekih promjena.


Nakon remija s Lokomotivom pobjeda se nameće kao imperativ…


– Svaka utakmica je važna kada igraš, treniraš ili navijaš za Hajduk. Ako pobijedimo Osijek nećemo osvojiti četiri boda. Svaka utakmica u prvenstvu nosi tri boda. Liga je duga. Neće završiti danas. Moramo nastaviti s radom bez obzira što se dogodi. Potpuno je krivo razmišljanje da je sezona gotova ako se izgubi protiv Osijeka.


Poruka navijačima?


– Vidio sam protiv Tobola što navijači znače ovom klubu. Borit ćemo se za njih svaku utakmicu, kako bi oni vidjeli da činimo sve za pobjedu. Oni su igrač više za nas – zaključio je Šveđanin.