Test u Stanovima

Trener Hajduka je u Zadru možda dobio alternativu za Livaju, Grk je zabio nakon 292 dana…

P. N.

Dimitrios Diamantakos/Foto PIXSELL

Dimitrios Diamantakos/Foto PIXSELL

Diamantakos se posljednji put u listu strijelaca upisao u prvoligaškom porazu od Gorice na Poljud 20. prosinca 2020. godine



SPLIT Hajduk je u subotu u Zadru odigrao prijateljsku utakmicu protiv istoimenog trećeligaša bez reprezentativaca i nekolicine ozlijeđenih igrača. Slavili su Splićani s uvjerljivih 6:0, a dvostruki strijelac bio je Grk Diamantakos. U listu strijelaca uz njega su se još upisali Katić, Fossati, Kačaniklić i Mlakar. Bila je to prilika treneru Gustafssonu da pruži priliku igračima koji su dosada igrali malo ili ništa. Naime, u nedjelju se na Šubićevcu igra derbi sa Šibenikom. Hajdukovci nakon neodlučnog ishoda u Gradskom vrtu odlaze na neugodno gostovanje bez nekolicine standardnih igrača (Livaja, Elez, Krovinović…).


Još od ranije izvan stroja su napadač Eduok i vratar Posavec. Treba vidjeti u kakvom će se stanju vratiti U-21 reprezentativci Biuk i Ljubičić. Sigurno da će neigranje Livaje biti najveći hendikep za švedskog stratega. Tko će ga zamjeniti? Najprirodnije, najlogičnije je da to bude Mlakar. Iako, slovenski napadač je u dosadašnjem tijeku sezone jedno od većih razočarenja. Tu je i mladi Ljubičić, ali on se još nije upisao u listu strijelaca kada su u pitanju prvoligaški ogledi. Treći kandidata je Diamantakos.


Grk je u dosadašnjem dijelu sezone na svim odigranim službenim utakmica sakupio je tek 120 minuta igranja, na pet odigranih utakmica. Statistički podaci su mu grozni, nije se niti jednom upisao u listu strijelaca, nije imao niti jednu asistenciju, niti jednom nije krenuo od prve minute… Na prijateljskom dvoboju sa Zadrom postigao je dva gola i to su mu prvi golovi nakon 292 dana posta. Posljednji puta u listu strijelaca upisao se u prvoligaškom porazu od Gorice na Poljud 20. prosinca 2020. godine. Inače, do sada je u bijelom dresu odigrao 27 utakmica i postigao je dva gola uz  dvije asistencije.




Za sraz sa Zadranima je vezana još jedna zanimljivost. Nakon nešto manje od dvije godine na vrata Hajduka je stao Danijel Subašić i to protiv svojeg matičnog kluba iz kojeg je 2008. godine došao na Poljud. Posljednji puta “Suba” je stao na gol u dresu Monaca u dvoboju s Lillom 2019 godine.