Posljedice poraza

Trener Hajduka je promašio utakmicu na Šubićevcu, njegova smjena se nameće kao logičan potez

P. N.

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Očito je da Šveđanin svojim idejama i potezima ne vodi momčad prema vrhu HNL-a i možebitnoj borbi za trofeje



SPLIT Nakon poraza Hajduka na Šubićevcu nameće se samo jedna misao: Je li Jens Gustafsson ispucao sve kredite na klupi Bilih? Šveđanin sigurno neće sam podnijeti ostavku jer time dovodi u pitanje isplatu otpremnine i stoga se eventualno može očekivati reakcija klupske Uprave.  Razloga je sasvim dovoljno.  Gustafssonova smjena se nameće kao logičan potez jer je očito da Šveđanin svojim idejama i potezima ne vodi momčad prema vrhu HNL-a i možebitnoj borbi za trofeje!


Istina, Gustafssonu je u Šibeniku nedostajalo pola momčadi, a najviše mu je nedostajao Livaja. Na njegovo mjesto postavio je od ranije “otpisanog” Grka Diamantakosa, igrača koji ove sezone nije upisao niti jednu asistenciju ili pogodak. Njegov nastup na Šubićevu pamtit će se po tome da je zaustavio loptu na putu prema domaćoj mreži nakon udarca Biuka. Osim toga Čolina je krenuo u susret kao desni bek, Sahiti je zaigrao u sredini, a klasičnog desnog beka, mađarskog reprezentativca Lovrencsicsa, je stavio na desno krilo. Sva trojica su izgledali kao ribe na suhom. Nakon dvadesetak minuta Gustafsson je ostao i bez Krovinovića koji je više ozlijeđen nego zdrav. Zbog čega je onda počeo utakmicu? Valjda da svojom pojavom preplaši domaćine…


Komentirati kako je Hajduk igrao kada izgubi od Šibenika je bespredmetno. Tek ćemo notirati da su bijeli u nastavku susreta u drugom poluvremnu imali nekoliko izglednih prilika, dvije stopostotne, koje nije realizirao Ljubičić. Ostale prigode je fantastično obranio domaći čuvar mreže Rogić. Priču sa Šubićevca završiti ćemo s Hajdukovcem na posudbi u dresu narančastih, Marinom Jakolišem. Na Poljudu ga nisu cijenili, točnije podcjenili su ga. Sportski direktor Nikoličius mu je savjetao da ode na posudbu u matični Šibenik. Poslušao je “Niku” i vratio se na Šubićevac, gdje je pokazao svojim igrama da u ovakvom Hajduku ima mjesta u startnoj jedanaestorki.




Na Poljudu slijede dani iščekivanja reakcije klupskog čelništva, sudbina trenera Jensa Gustafssona se nameće kao goruće pitanje.