Može se i na strani

Trener Hajduka je povukao krivu “paralelu”, Rijeka je na gostovanjima ostvarila sedam pobjeda u 13 utakmica

Portal Novi list

Hajduk nije ni približno uvjerljiv kada se makne s Poljuda/Foto Arhiva NL

Hajduk nije ni približno uvjerljiv kada se makne s Poljuda/Foto Arhiva NL

Hajduk možda nema momčad u rangu Dinamove, ali sigurno ima bolju momčad nego što to pokazuje mizeran učinak od samo dvije pobjede na strani ove sezone



RIJEKA Trener Hajduka Igor Tudor na presici uoči gostovanja u Puli suočio se logičnim pitanjem: Zašto je Hajduk u proteklih 365 dana na gostovanjima pobijedio samo Varaždin?


– Mislim da u ovoj ligi samo Dinamo pobjeđuje u gostima. Mislim da i Osijek i Rijeka ne pobjeđuju baš na gostovanju. To je tako. U Serie A će JuventusInter dobiti u gostima, a Milan neće pobijediti, Fiorentina ne može… Zašto Inter i Juventus dobiju svaki put, a ostali manje. Stvari su jasne – rekao je Tudor i ipak malo pretjerao u svojem pokušaju da pronađe objašnjenje zašto njegova momčad na gostovanjima u pravilu ne pobjeđuje.


Niže priložena ljestvica učinka prvoligaških momčad na gostovanjima jasno ukazuje na to da je primjerice Rijeka ostvarila sedam pobjeda u 13 gostovanja, da je Lokomotiva ostvarila pet pobjeda u 14 susreta, te da je čak i Gorica ove sezone ostvarila jednu pobjedu više na strani ove sezone od Splićana. Nešto je naravno do kvalitete, a nešto i do pristupa, odnosno načina igre o čemu trener momčadi, u ovom slučaju Igor Tudor mora voditi računa. Hajduk možda nema momčad u rangu Dinamove, ali sigurno ima bolju momčad nego što to pokazuje mizeran učinak od samo dvije pobjede na strani ove sezone.