Dušan Gruevski

Trener Grobničana: ‘Nastojat ćemo proljeće učiniti što neizvjesnijim’

Ivan Volarić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Naš jedini cilj je da budemo blizu vrha i da kao i svake sezone promoviramo dva, tri mlada igrača. To je ono što nas uvijek zadovoljava - kaže trener Grobničana



Sredinom siječnja pripreme za novu sezonu započet će brojni nogometni trećeligaši iz riječkoga bazena. Dušan Gruevski, trener Grobničana, drugoplasirane momčadi Treće HNL – Zapad, momčad će okupiti 15. siječnja. Slijedi šest tjedana priprema za nastavak prvenstva što je na rasporedu krajem veljače.


– Plan priprema je praktički gotov – govori Gruevski. – Dogovorili smo prijateljske utakmice, ostali su otvoreni još neki termini, ali i to ćemo popuniti tijekom idućeg tjedna. Ostali smo praktički svi na okupu, priključit će se nekoliko mladih igrača. Nadam se da ćemo u idućih desetak dana imati čistu sliku i što se tiče igrača.


Iza prvotimaca Grobničana je mjesec i pol dana stanke. Neki su održavali formu igrajući malonogometne turnire, a neki…




– Ne, nemam straha da su se zapustili. Sve su to dečki koji paze na sebe.


Momčad je napustio jedino Merle, a vrata mogućih igračkih dolazaka su još otvorena. Sve naravno ovisi o mogućnostima, potrebama, ali i onome što će ponuditi »tržište« igrača u regiji.Isti kadar

– Vidjet ćemo što se nudi. Međutim, u prvom redu ćemo pripremama priključiti mlade igrače iz našeg omladinskog pogona. Ne vjerujem da ćemo raditi neke velike promjene u kadru. Ako se nešto pojavi, onda ćemo možda reagirati. Međutim, teško je unaprijed govoriti o tome.


Grobničan je jesenski dio sezone zaključio na drugoj poziciji sa šest bodova zaostatka za liderom iz Opatije.


– Jesenskim dijelom sezone smo u potpunosti zadovoljni. Negdje smo možda prosuli pokoji bod, negdje nešto dobili, međutim, u konačnici se sve to iznivelira. Na kraju je ljestvica pokazala realnu sliku. Negdje smo dominirali, a propustili smo uzeti bodove. S druge strane, u Opatiji nas je domaćin u prvom poluvremenu potpuno nadigrao, a na kraju smo uzeli bod. U svakom slučaju, voljeli bismo da imamo dva, tri boda više.


Promocija mladih


U tom slučaju Grobničani bi bili za petama vodećoj Opatiji, iako ni šest bodova, koliko »crno bijeli« imaju više u odnosu na »crvene« iz Mavrinaca, nije nedostižna prednost.


– Naš jedini cilj na proljeće je da budemo blizu vrha i da kao i svake sezone promoviramo dva, tri mlada igrača. To je ono što nas uvijek zadovoljava.


Za nešto više bi vjerojatno trebalo i više uložiti. Iskorak prema Drugoj HNL počiva na klupskoj blagajni.


– Nije na meni da to komentiram. Za taj segment su zaduženi drugi ljudi u klubu. Što se ambicija tiče, mi ćemo u svaku utakmicu ući sa željom da je dobijemo. Opatija je najavila da želi u Drugu HNL, a mi se nadamo da ćemo prvenstvo učiniti što neizvjesnijim. Predviđam jako neizvjesno proljeće, bit će velike borbe. Igra se još osam kola drugoga dijela, a onda se liga dijeli na onu za prvaka i za ostanak. Puno je ekipa koje će se pokušati plasirati u gornji dom. Male su bodovne razlike između ekipa koje se nadaju plasmanu u play-off. Bit će tu puno iznenađenja. Opatija je sigurno favorit prvenstva, međutim, mi se nadamo da ćemo im uspjeti parirati i da ćemo prvenstvo učiniti što neizvjesnijim. Iako, tu nije riječ samo o nama. Ima još dobrih ekipa. Tu je Rudar, vjerujem da će u drugom dijelu puno bolji biti Novigrad i Jadran te Krk na kojega isto tako treba računati. Bit će zanimljivo do kraja. Nadam se da Opatija neće puno prije kraja prvenstva riješiti pitanje prvog mjesta. Pred nama je i polufinale županijskoga Kupa. Čekamo ždrijeb… – rekao je Gruevski.