Bolna lekcija

Trener Grobničana nakon poraza od Karlovca: “Ne možemo promijeniti kako će sudac suditi”

Ivan Volarić

Dražen Pilčić/Foto S. DRECHSLER

Dražen Pilčić/Foto S. DRECHSLER

Ovo je novo iskustvo za moje mlade igrače, mogli su vidjeli kako se krade vrijeme - kaže Stilinović



MAVRINCI  Simpatizeri, igrači, trener i Uprava Grobničana suglasni su jednom nakon poraza od Karlovca, prvog domaćeg ove sezone: sudac Turčin svojim kriterijem osjetno je utjecao na okolnosti u kojima se igrala utakmica, a u konačnici takvo suđenje ostavilo je trag i na rezultatu. Nakon utakmice na Mavrincima bilo je dosta povišenih tonova, nervoze, ljutnje… Iskusni trener Predrag Stilinović pokušao je trezveno sagledati situaciju, svjestan da se u ovoj utakmici nije dogodilo ništa toliko neočekivano. Momčad Igora Pamića tijekom cijele sezone prate slične situacije po travnjacima Druge NL.


– Ne bih o suđenju… Rekao sam dečkima nakon utakmice da prvenstvo nije kup i da se ne igra jedna utakmica. Moramo cijelo vrijeme biti koncentrirani, a sudac će suditi kako će suditi. Tu ne možemo puno promijeniti. Utakmica je bila tvrda, teška za gledanje s milijun prekida i praktički bez prilika. Mi smo imali u prvom poluvremenu dvije situacije koje su se stvorile iznenada, a oni su nam zabili iz slobodnjaka koji možda nije bio. Oni su iskusna momčad i to je ono što nama nedostaje. Mi u Hrvacama povedemo 2:0 pa jedva uzmemo bod. Oni zabiju jedan slučajan gol i tu je gotova utakmica. To je razlika između iskustva i mladosti. Ovo je novo iskustvo za moje mlade igrače, mogli su vidjeli kako se krade vrijeme. Samo je njihov vratar u drugom poluvremenu ležao 10 minuta – govorio je smireno trener Grobničana.


Travnjak je bio u očajnom stanju što je više odgovaralo gostima, koji su se uglavnom branili, nego domaćinu koji je htio igrati.




– Teren je bio dosta težak, još se nije oporavio od utakmice s Krkom kada smo igrali po blatu. Nešto slično smo i očekivali, ali sve u svemu bila je to slaba utakmica bez igre. Okrećemo se Bjelovaru gdje ćemo pokušati nešto napraviti. Negdje moramo nešto dobiti. Imali smo prilike u Hrvacama gdje nismo uspjeli. Ova liga je teška za mlade igrače, koji sazrijevaju na neprirodan način. Ali, što je, tu je… – rekao je trener Grobničana, koji je u pet proljetnih kola ostao bez pobjede. Istopila se bodovna zimnica. Krk, koji je na 14. poziciji, koja vodi u kvalifikacije, sada ima samo tri boda manje.