Predrag Stilinović

Trener Grobničana nakon pobjedničkog otvaranja drugog dijela sezone: “Želimo uzeti sudbinu u svoje ruke”

Ivan Volarić

Predrag Stilinović i klupa Grobničana/S. DRECHSLER

Predrag Stilinović i klupa Grobničana/S. DRECHSLER

Posebno me veseli što protiv Osijeka nismo dobili gol - rekao je Stilinović



RIJEKA Nerijetko se u nogometu koristi izraz: rezultat bolji od igre. Nakon uvodne proljetne pobjede (1:0) nogometaša Grobničana nad Osijekom II moglo bi se ustvrditi potpuno suprotno. Igra Grobničana bila je puno bolja nego što to pokazuje konačan rezultat!


– Potrošili smo dobar dio pripremnog razdoblja upravo na igri, pokušali smo stvoriti igru što će rezultirati brzim izlaskom iz zone obrane u zonu napada, sportski direktor je doveo igrače koji nam omogućuju da možemo imati širok spektar različitih taktičkih varijanti, a ono što je najvažnije su brzina i dubina. Mi to sada imamo. Imamo i neke igrače, koji su bili dosta rezervirani na jesen. Možemo igrati agresivnije, brže, stvoriti više šansi i mogu reći da sve to dosta dobro izgleda. Naravno da to može još i bolje i da ćemo se truditi da to izgleda još i bolje, da ljudi koji budu dolazili na utakmice prepoznaju Grobničan kao momčad koja se želi nadigravati i postići gol više – kaže trener Predrag Stilinović, koji je utakmicu protiv Osječana počeo samo s jednim novim igračem (Redžepi) dovedenim ove zime, što znači da je uspio u pripremama aktivirati unutarnje rezerve.


Afirmirao je između ostaloga darovitog ofenzivnog veznjaka Filipa Batarela, ujedno i strijelca pobjedničkog pogotka.




– Batarelo je jedan poseban nogometaš, u žargonu bi se za njega reklo da zna igrati. Osjeća igru, prostor, kombinaciju, dubinu… Njemu je fizička priprema bila hendikep, ali sada smo zaista radili profesionalno. Imamo uravnotežen kolektiv, super smo se pripremili i praktički s istom momčadi izgledamo bolje. Imamo koncept koji smo usvojili sa svim igračima, a igrat će oni koji su trenutačno u boljoj formi. Niz situacija iz treninga moglo se prepoznati u našoj igri, koji put će realizacija biti bolja pa će biti više golova, koji put će biti tako kako je. Posebno me veseli što protiv Osijeka nismo dobili gol. Mi smo do sada uvijek stvarali dosta prigoda jer smo se opredijelili na to da želimo igrati, želimo uzeti sudbinu u svoje ruke i mislim da je to jedino ispravno – poručio je trener Grobničana.