Dinko Jeličić

Trener Gorice priželjuje protiv Rijeke prekinuti crni niz: “Svemu jednom dođe kraj”

Davor Petrović

Željko Sopić i Dinko Jeličić/Foto PIXSELL

Željko Sopić i Dinko Jeličić/Foto PIXSELL

Rijeka pokazuje visoku razinu dominacije u našoj ligi - rekao je trener Gorice



VELIKA GORICA  Uoči današnjeg ogleda s Rijekom na svom terenu, svi u Gorici se nadaju da je stiglo vrijeme za prekid crnog niza. Naime, igrači pod stručnim vodstvom Dinka Jeličića osvojili su samo jedan bod u zadnjih šest prvenstvenih utakmica, s time da je početak drugog dijela sezone donio tri poraza. Prvi je stigao prije nešto manje od tri tjedna, s potpisom Rijeke, u polarnim uvjetima.


– Sada očekujem potpuno drugačiju utakmicu. Naravno, prvenstveno zbog stanja terena. Mi nemamo puno prostora za kalkulacije jer svaki bod nam je izuzetno bitan za izlazak iz negativne serije u koju smo upali. Napravit ćemo sve da osvojimo bodove protiv Rijeke – kaže Jeličić koji danas ne može računati na kartoniranog Juricu Pršira.


Svi ostali igrači su spremni, a u momčad se vraća i Filip Mrzljak nakon dviju utakmica suspenzije koje mu je donio izravni crveni karton u tom ogledu s Rijekom.




– Svi znamo koliko nam je on bitan. Samo je važno da ne uđe u fazu prenabrijanosti jer to mu je donijelo taj crveni karton. Svaka utakmica nosi neke svoje specifičnost i zahtijeva ideju i plan. U našoj ligi svi znaju sve o svima, tako da jednostavno tu nema puno prostora za iznenađenja. Opet se vraćamo na segment trenutnog raspoloženja i fokusa na zadatke koje treba ispuniti na terenu. Naravno, tu su iste stvari vezane za suparnika. Postoji puno detalja koji mogu usmjeriti utakmicu. Na toj utakmici s Rijekom imali smo fenomenalno otvaranje i dobru energiju. Vodili smo 2:0 nakon pola sata, ali poremetile su na neke nesretne situacije koje su suparnika vratile u igru. Sada moramo paziti da nam se te stvari ne ponavljaju – tumači velikogorički šef struke.


No, i njemu je jasno da u goste stiže lider SuperSport HNL-a.


– Postoji nekoliko segmenata u kojima Rijeka pokazuje visoku razinu dominacije u našoj ligi. Energija, individualna kvaliteta, opasni prekidi… Mi od prve sekunde moramo biti fokusirani na svaki detalj i držati balans. Što se Rijeke tiče, teško je tu pronaći nekakve slabosti – tvrdi Jeličić, uz napomenu da vjeruje u svoju momčad.


Temelj njegovog optimizma predstavlja atmosfera u svlačionici.


– Momci od prvog dana imaju dobar stav, a to mi daje silnu vjeru. Svemu jednom dođe kraj. Tako je bilo s našim pozitivnim nizom, tako će biti i s ovim negativnim nizom. Na nama je da to pokušamo isprovocirati što prije. Naša energija, raspoloženje i duh momčadi daju mi vjeru da smo to spremni napraviti već sada, protiv Rijeke. Vjerujem da će momčad sada jako dobro reagirati – zaključuje Jeličić.