SuperSport NL

Trener Gorice i nekadašnji igrač Bijelih uoči Rujevice: “Rijeka je zasluženo prva, ali i mi imamo ambicija”

Davor Petrović

Rajko Vidović/Foto PIXSELL

Rajko Vidović/Foto PIXSELL

Želim da moji igrači na Rujevici istrče bez straha i pokažu što mogu i znaju - kaže trener Gorice



VELIKA GORICA Zreliji navijači Rijeke sasvim sigurno pamte Rajka Vidovića kao igrača, a sutra će ga sve generacije s Kvarnera upoznati kao trenera jer njegova Gorica stiže na Rujevicu.


– Nisam bio veliki strijelac, ali sam bio veliki radnik. Na Kantridi sam proveo najljepše razdoblje svoje igračke karijere i zato se radujem gostovanju kod Rijeke. Što se tiče ove utakmice na Rujevici, dolazimo u goste momčadi koja igra najljepši nogomet u Hrvatskoj i zasluženo drži prvo mjesto – kaže Vidović.


Na klupu Gorice stigli ste prije nešto više od mjesec dana umjesto Dinka Jeličića. Koliko je u ovome trenutku momčad blizu onoga što biste htjeli vidjeti na terenu?


– Nisam dugo ovdje i to još uvijek nije ono što želim kao trener. No, najvažnije je da smo vratili stabilnost u momčad nakon negativnog niza. Kroz prve tri utakmice osvojili smo pet bodova, a u prošlom kolu smo izgubili od Dinama. Iako smo poraženi, mislim da smo tu pokazali da se nismo uplašili velikog suparnika. Moram biti zadovoljan jer momčad ide u dobrom smjeru i vjerujem da ćemo biti sve bolji i bolji. No, svakako je jasno da nas čeka puno posla.


Pristup


Znači, vjerujete da Gorica može parirati Rijeci?




– Mi na Rujevicu dolazimo sa svojim ambicijama. Naravno, svakome je jasno da je Rijeka veliki favorit. Na kraju krajeva, u zadnjih 14 utakmica imaju 13 pobjeda i onaj nesretni poraz od Dinama iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi, a primili su samo četiri gola. To su strašne brojke koje više nego dovoljno govore o kvaliteti Rijeke. Da Real Madrid dođe na Rujevicu, morao bi se pomučiti za pozitivan rezultat. Željko Sopić to odlično vodi i balansira. Ponavljam, za mene je Rijeka, bez konkurencije, naša najbolja momčad ove sezone. Želim da moji igrači na Rujevici istrče bez straha i pokažu što mogu i znaju. Ponavljam, Rijeka je veliki favorit, ali mi tamo idemo dati sve od sebe. Želim da se nakon te utakmice svi možemo pogledati u oči, svjesni da smo pružili svoj maksimum u datom trenutku. Naš pristup mora biti na pravoj razini, a sve ostalo ćemo vidjeti na terenu. Jasno nam je da nas čeka fantastičan suparnik, ali sigurno se nećemo unaprijed predati. Od svoje momčadi uvijek tražim pravi pristup jer je to nešto o čemu nema rasprave. Naš cilj je da uhvatimo kontinuitet stabilnosti i pokušamo promovirati mlade igrače.


Prava momčad


Kako vidite rasplet prvenstva?


– Rijeka je zasluženo prva i ima sve što je potrebno za naslov prvaka. No, sigurno joj neće biti lako jer se Dinamo probudio i diže se u formi. Nastavi li Rijeka igrati kao i do sada, nema razloga da ispusti prvo mjesto. Sada smo u završnici sezone, a to donosi i određeni pritisak u borbi za naslov prvaka. Mislim da tu Dinamo ima prednost, kao momčad koja skoro dvadeset godina dominira našim nogometom i osvaja trofeje. S druge strane, Rijeka iz kola u kolo pokazuje vrhunsku kvalitetu i ne posustaje. Po mojem mišljenju, tu Sopić radi odličan posao jer je preuzeo fokus na sebe, dok njegova momčad igra bez imalo stresa i melje sve pred sobom. Isto tako, Rijeka je pokazala da ima veliku širinu kadra. Ako ne ide Pjaci, Pašaliću, Fruku, Jankoviću, uvijek iskoči netko drugi, poput Galešića, Gode, Obregona, Hodže, da ne nabrajam dalje. Ti dečki stalno pokazuju da su prava momčad jer svi rade kao jedan. To je ono što me oduševljava kod Rijeke.


No, ne čini li vam se da u kontekstu pritiska postoji razlika jer Dinamo u ovako kasnoj fazi sezone nije navikao biti klub koji mora loviti nečiju bodovnu prednost?


– Mislim da su oni pokazali veliku stabilnost s obzirom na sve turbulencije koje su se tamo događale. Dinamo je ove sezone imao puno problema, ali još uvijek može osvojiti duplu krunu. Smatram da to dosta govori o pobjedničkom karakteru te momčadi. Ponekad nisu bili uvjerljivi, ali su osvajali bodove. Do kraja prvenstva se još svašta može dogoditi i nije isključeno da, primjerice, Rijeka do derbija na Rujevici poveća prednost. Sve je otvoreno jer obje momčadi imaju dosta teških utakmica pred sobom. No, možda bi bilo najpoštenije da prvaka za ovu sezonu odluči baš taj derbi na Rujevici.