Pun hvalospjeva

Trener Genka nahvalio Modre uoči susreta Europske lige: “Oni su prejaki za hrvatsku ligu”

Portal Novilist.hr

Nogometaši Genka/Foto Instagram

Nogometaši Genka/Foto Instagram

Igraju na visokoj razini, prejaki su za hrvatsku ligu i moraju igrati u Europi da bi vidjeli gdje su i kako stoje. Dinamu će ova utakmica biti ključna - kaže John van den Brom



RIJEKA Nogometaši Dinama večeras gostuju kod Genka u sklopu drugoga kola grupne faze Europske lige. Trener belgijske momčadi na presici uoči utakmice nahvalio je zagrebačkog protivnika.


– Dinamo ima dobru, fizički vrlo jaku momčad i uvijek ima puno mladih talentiranih igrača. Iako svake godine moraju prodati svoje najbolje igrače, osvojili su 15 od 16 posljednjih naslova u Hrvatskoj. Igraju na visokoj razini, prejaki su za hrvatsku ligu i moraju igrati u Europi da bi vidjeli gdje su i kako stoje. Dinamu će ova utakmica biti ključna. Moramo igrati visokim tempom i kontrolirati loptu, preuzeti kontrolu i zadržati je jer igramo protiv momčadi s mnogo individualne kvalitete – rekao je trener Genka John van den Brom.


Njegova je momčad u malo lakšoj situaciji nakon što je u prvom kolu svladala bečki Rapid.




– Nije nam ovo ključna utakmica, ne smijemo već vršiti takav pritisak na ekipu, no ovo je zasigurno važan dvoboj, kojim možemo potvrditi naš dobar početak u Beču. Dinamo je izgubio od West Hama, pa je za njega ovo vjerojatno važniji dvoboj, ali to ne mijenja činjenicu da mi želimo zadržati zamah i da želimo napraviti još jedan korak prema našem cilju i prezimljavanju u Europi.