Rijeka vs. Dinamo

Trener Dinama upozorava uoči Rujevice: “Na svom terenu Rijeka je ozbiljna protiv svakog suparnika”

Davor Petrović

Ante Čačić/Foto REUTERS

Ante Čačić/Foto REUTERS

Rekao bih da je Rijeka ove sezone hirovita. Mi ne smijemo dopustiti da nam napravi ono što je pokazala protiv Lokomotive na Rujevici - rekao je Čačić



ZAGREB Uoči današnjeg gostovanja na Rujevici Ante Čačić je poručio da nakon utakmice s Rijekom ne želi vidjeti svoje igrače do sredine prosinca, kada je na rasporedu okupljanje za početak zimskih priprema. U toj šali trenera Dinama postoji i malo istine, jer njegova momčad je u pogonu više od pet mjeseci zbog neubičajenog termina Svjetskog prvenstva. Klub iz Maksimirske 128 u tom je razdoblju odigrao 29 utakmica, što znači da će ova na Rujevici biti »jubilarna« trideseta. Modri su, jednostavno, iscijeđeni, a vrlo vjerojatno i zasićeni. Naravno, to ne znači da u unutarnjim rezervama nemaju dovoljno goriva za gostovanje kod Rijeke.


– Bez obzira na ljestvicu, ova utakmica je derbi. Na svom terenu Rijeka je ozbiljna protiv svakog suparnika. S druge strane, mi se moramo usredotočiti na naše ambicije i obaveze, zato ćemo napraviti sve da ovu utakmicu odradimo na najbolji mogući način. Rekao bih da nas očekuje ranjiv domaćin, koji je ovaj dio sezone odigrao ispod svojih očekivanja. No, to ništa ne mijenja jer Dinamo je uvijek nadahnuće za sve klubove u Hrvatskoj, a Rijeka ima pojedince koji mogu utjecati na utakmicu – kaže maksimirski šef struke.


Nakon pobjede nad Šibenikom u prošlom kolu, Čačić je svojim štićenicima dao dva slobodna dana da se barem malo odmore i osvježe. Budući da bodovna prednost nad drugoplasiranim Hajdukom nije prevelika, jasno je da njegova momčad na Rujevicu dolazi po pobjedu kojom bi si osigurala mir uoči nastavka sezone u idućoj godini.




Kada je u pitanju igrački kadar za Rujevicu, nitko nema kartone, a zna se da zbog zdravstvenih problema u konkurenciji nema Arijana Ademija, Boška Šutala i Emira Dilavera. Upitan je i nastup Martina Baturine, koji se nakon dvoboja sa Šibenikom požalio na lakšu ozljedu. Svi ostali igrači su zdravi i spremni za posljednji čin prvog dijela sezone.


– Moramo poduzeti sve da momčad bude na pravoj razini. Utakmica sa Šibenikom je pokazala da smo fizički dobri, ali smo, isto tako, emotivno načeti. Rekao bih da je Rijeka ove sezone hirovita. Mi ne smijemo dopustiti da nam napravi ono što je pokazala protiv Lokomotive na Rujevici i na gostovanju kod Varaždina – zaključuje Čačić.