Modri optimizam

Trener Dinama uoči polaska za Budimpeštu: “Želimo pobijediti, imamo kvalitetu za play off Lige prvaka”

Hina

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Momčad je u dobrom stanju, u dobrom raspoloženju i siguran sam da imamo i kvalitetu i snagu pružiti dobru igru i plasirati se su play-off - rekao je Mamić



ZAGREB  “Želimo pobijediti i siguran sam da imamo kvalitetu za plasirati se u play-off Lige prvaka”, kazao je u utorak prije polaska u Budimpeštu trener Dinama Zoran Mamić.


Igrači, stručni stožer i delegacija Dinama otputovali su u utorak ujutro u Budimpeštu gdje ih u srijedu na stadionu Groupama Arena čeka utakmica trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ferencvarosa. Utakmica počinje u 19  sati, a u ovoj fazi kvalifikacija igra se samo jedna utakmica.


“Zna se naš cilj, zna se da želimo pobijediti i ući u play-off Lige prvaka i tražiti šansu za ulazak u skupinu. Momčad je u dobrom stanju, u dobrom raspoloženju i siguran sam da imamo i kvalitetu i snagu pružiti dobru igru i plasirati se su play-off”, istaknuo je Dinamov trener koji je pomno analizirao suparnika, i iako misli da je riječ o dobrom suparniku, optimističan je.




“Radi se o dobroj momčadi sa sjajnim rezultatima. Izbacili su dva neugodna, vrlo dobra suparnika – Djurgarden i Celtic. U prvenstvu izgledaju dobro i sigurno se radi o dobroj momčadi koja ima puno vrlina. Mi ćemo, kao što je slučaj uoči svake utakmice, pokušati tražiti neke njihove mane i nastojati ih iskoristiti” dodao je Mamić.


‘Plavi’ su prošle sezone na istoj ovoj razini natjecanja protiv istoga suparnika odigrali neriješeno 1-1 na Maksimiru, a zatim uvjerljivo slavili u Budimpešti sa 4-0, no sada je na rasporedu samo jedna utakmica. Pobjednik će se plasirati u play off Lige prvaka, dok će poraženi preseliti u play off Europske lige.


Zoran Mamić smatra da je ovo za Dinamo važna utakmica, ali ipak ne najvažnija.


“Sigurno je da nam u ovom dijelu sezone jest najvažnija iako nam je, naravno, svaka važna. Svaka je utakmica za nas kao Liga prvaka. Uostalom, kroz hrvatsko prvenstvo uopće i dolazimo u priliku igrati kvalifikacije i plasirati se u skupinu. Ova je sad prva sljedeća i zato i jest najvažnija, a poslije nje doći će nova važnija”,kazao je Mamić.


Igrač Dinama Lovro Majer je također optimističan iako i on misli da je Ferencvaros dobar suparnik.


“Igramo protiv dobro organizirae ekipe, bolja nego prošle godine. Imaju par pojedinaca koji dobro igraju. Trenutačno su u jako dobroj formi”, rekao je Majer dodajući da vjeruje da će se on i suigrači sretni vratiti u Zagreb.


Koliko su spremni pokazala je utakmica protiv Hajduka u kojoj je Dinamo slavio 2-1.


“Hajduk je dobra ekipa i zato smo pokazali da smo spremni. S pozitivom idemo tamo. Vjerujem da ćemo biti pravi”, zaključio je Majer.