Kup Hrvatske

Trener Dinama ozbiljno shvaća gostovanje na Krimeji: “Orijent 1919 ima momčad koja može zadati probleme”

Ivan Volarić

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Apeliramo cijeli tjedan na izuzetnu profesionalnost i ozbiljnost jer znamo da u ovoj utakmici zaista moramo dati sve od sebe da bismo prošli u idući krug - rekao je Krznar



ZAGREB Nogometaši Dinama danas će na Krimeji krenuti u obranu naslova pobjednika Kupa Hrvatske. Modri su prošle sezone u finalu s čak devet golova nadigrali Istru 1961, a sada ih u šesnaestini finala i prvoj ovosezonskoj kup-utakmici očekuje ambiciozni drugoligaš Orijent 1919. Inače, baš Istra 1961 i Orijent 1919 su se uoči prošle sezone sastali u kvalifikacijama za Prvu HNL.


Modri će put Rijeke na dan utakmice, trener Damir Krznar ima na raspolaganju kompletan kadar koji je uslijed odgođene utakmice s Hajdukom imao sasvim dovoljno vremena za odmor i trening nakon domaćeg poraza od West Hama u prvoj utakmici skupne faze Europske lige.


– Slobodno razdoblje uspjeli smo iskoristiti za ponovno punjenje, pogotovo igrača koji su bili u laganim deficitima. Tu prvenstveno mislim na igrače koji su nastupili na EURO-u, a nakon toga su imali još neke obaveze u reprezentacijama u stankama tijekom kojih smo uspjeli nešto napraviti. Neki od tih igrača i dalje će biti u tretmanu fizičke nadoknade, tako da ih nećemo koristiti ni za utakmicu protiv Orijenta 1919. Mislim da smo uz fizičku akumulaciju uspjeli paralelno odraditi i neke taktičke stvari na gradnji novoga sustava i očekujemo da će to već u sljedećoj utakmici izgledati puno bolje – rekao je Krznar i već za susret s Crvenima naslutio promjene u sastavu, ali i sustavu igre.




– Lovimo polako mehanzime, osobito što se tiče napada. Što se tiče kadra, kao što sam rekao, zbog nadoknade kod određenih igrača, prvenstveno reprezentativaca, bit će određenih rošada u momčadi. Sigurno da su igrači koji će nastupiti svojim ponašanjem i izuzetno dobrim inputom koji daju kroz treninge zaslužili biti igračima s kojima računamo da u ovoj utakmici mogu odraditi dobar posao – nastavio je Krznar i potvrdio da nema ozlijeđenih igrača, a nakon što su se oporavili Čop i Perić.


I trener Dinama dobro zna da je Orijent 1919 suparnik vrijedan respekta.


– Orijent 1919 je sigurno jedan od najtežih suparnika koji nas je mogao čekati u šesnaestini finala Kupa. Čak se ne sjećam da je neki prvoligaš igrao protiv drugoligaša u tako ranoj fazi Kupa. Ne moramo puno filozofirati, možemo pogledati širom Europe, a i u neku prošlost što se tiče Dinama i vidjeti da su rane faze Kupa znale biti opasne i zahtjevne. Vjerujemo da Orijent 1919 neće biti takav, a sigurno ovoj utakmici pristupamo s izuzetnom ozbiljnošću. Znamo da je to momčad koja nam može zadati određene probleme ako mi ne budemo pravi. Apeliramo cijeli tjedan na izuzetnu profesionalnost i ozbiljnost jer znamo da u ovoj utakmici zaista moramo dati sve od sebe da bismo prošli u idući krug – podvukao je Krznar.