Prva HNL

Trener Dinama nakon pobjede u zadnjim minutama: “Ispunjenje dječačkoga sna je izaći na Maksimir pred navijače i uzeti tri boda”

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

U globalu zaslužena pobjeda, imali smo tešku utakmicu gdje smo počeli dobro, imali kontrolu nad igrom, zabili dva gola - kaže Igor Jovićević



ZAGREB Bruno Petković pogotkom u 90. minuti donio je Dinamu vrijednu pobjedu nad Slaven Belupom (3:2), prvu za trenera Igora Jovićevića na Maksimiru.


– Ovo je zaista emotivan dan, ispunjenje dječačkoga sna je izaći na Maksimir pred navijače i pobijediti – zadovoljan je bio Jovićević nakon pobjede za koju smatra kako je ipak bila zaslužena.


– U globalu zaslužena pobjeda, imali smo tešku utakmicu gdje smo počeli dobro, imali kontrolu nad igrom, zabili dva gola. Međutim, gol u zadnjoj sekundi prvoga poluvremena nam je unio nervozu pa je u drugom dijelu i ritam pao, dolazilo je do pogrešaka. Kada se uhodamo i kada igrači uhvate ritam će biti još bolje, ostajemo pozitivni na prvom mjestu.




Kada je riječ o tome koji je rezultat na kraju bio najrealniji, trener Slaven Belupa ipak smatra kako je njegova momčad zaslužila uzeti bod


– Da je ostalo 2:2, ne bismo ukrali bod, zaslužili bismo ga i to me čini sretnim. Kad znate tko ste i što ste, tko je s druge strane, onda vam mora biti žao što niste uzeli taj bod. Ali, ponosan sam kako smo igrali, ni kod 2:2 nisam htio da se branimo, želio sam pobjedu, mislio sam da smo zreli i za taj doseg. No, Dinamo je na kraju uveo košarkaše, a Petković je sjajno skočio i pogodio. Imati takvu koncentraciju u zadnjoj minuti, tako savršeno skočiti i zabiti, to ga i čini tako velikim igračem – rekao je Tomislav Stipić, koji je najavio istu igru i u nedjelju protiv Rijeke.


– Iz same igre imali smo više prilika od Dinama, oni nas nijednom nisu izigrali, a zabili su nam iz kontre, pa iz prekida… Kad smo bili dobro postavljeni iza, nisu nam mogli ništa. Nastavljamo tako i protiv Rijeke, to je naša igra, ne odustajemo – zaključio je trener Slaven Belupa.