Odjeci sa Šubićevca

Trener Dinama nakon osvajanja titule želi dovršiti posao protiv Hajduka, a onda se ne misli umiroviti

Hina

Ante Čačić/Foto PIXSELL

Ante Čačić/Foto PIXSELL

Ovo mi je slatka titula jer je izborena praktički u zadnjem kolu - rekao je Ante Čačić



ŠIBENIK “Ovo mi je slatka titula jer je izborena praktički u zadnjem kolu”, kazao je Dinamov trener Ante Čačić nakon što su “Modri” u Šibeniku pobijedili sa 2-0 i kolo prije kraja prvenstva osigurali naslov prvaka.


“Potvrdili smo naslov, ali još nije gotovo. Želimo sve učiniti kako bi protiv Hajduka odigrali dobru utakmicu i pobijedili,” kazao je Čačić u kamere Arenasporta nakon utakmice.


Nogometaši Dinama imali su jasnu situaciju uoči gostovanja na Šubićevcu. Pobjeda im je osiguravala 23. naslov prvaka pri čemu peti u nizu, dok su remi ili poraz odluku odgađali za zadnje kolo i najveći hrvatski derbi protiv Hajduka iduće subote na stadionu Maksimir. “Modri” nisu dozvolili iznenađenje, opravdali su ulogu favorita i pobjedom zaključili priču. Strijelci za Dinamo bili su Marko Tolić (39) i Petar Bočjak (53).




Uoči zadnjeg kola i derbija na Maksimiru, Dinamo ima nedostižna četiri boda više od Hajduka.


“Ovo mi je titula slatka jer je neizvjesnost trajala do zadnjeg kola. Želim se zahvaliti svojim prethodnicima na radu, ali i svim navijačima,” dodao je Čačić.


“Na početku susreta je bilo je malo nervoze, no kontrolirali smo igru i tempo. Livaković nam je svojom sjajnom obranom omogućio da lakše dođemo do naslova. Šibenik je pružio veliki otpor, bili su motivirani, ali mi smo zasluženo slavili,” istaknuo je strateg “Modrih”.


Bivši hrvatski izbornik je preuzeo Dinamo u samoj završnici prvenstva kada situacija nije bila jednostava. No uspio je primiriti momčad i odvesti je do titule.


“S obzirom na moje iskustvo i gdje sam sve radio, u klubu su se odlučili za mene. Ispred nas je Hajduk, a nakon Hajduk neću razmišljati o mirovini,” istaknuo je.


Trener Šibenika Dejan Računica čestitao je Dinamu kazavši kako je njegova momčad sve pokušala, ali nije uspjela.


“Ostat ću dostajanstven i čestitat ću Dinamu na osvojenom naslovu prvaka. Momci su dali sve što su mogli, pokušali su, no nisu uspjeli.”


Šibenik je pri rezultatu 0-0 imao sjajnu priliku. Eros Grezda je iskoristio grešku neoprezne obrane Dinama, te se sjurio prema Livakoviću. No u situaciji jedan na jedan kao pobjednik je izašao Dinamov vratar. Bila je to sasvim sigurno  najbolja prilika u prvom dijelu.


“Da je Grezda zabio tko zna kako bi završilo,” dodao je Računica kazavši kako nakon sezone napušta Šubićevac.