Sretna pobjeda

Tramezzani je nakon pobjede čestitao svim “mamama na svijetu”, a zaboravio je zahvaliti Horkašu na pobjedničkom daru

P. N.

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Domaći vratar je potpuno bespotrebno istrčao do vrha kaznenog prostora i skrivio prekršaj nad Biukom za kazneni udarac i jedan pogodak na utakmici



SPLIT Paolo Tramezzani je u maniri pravog talijanskog gospodina na kraju svojeg viđenja pobjede nad Varaždinom čestitao svojoj mami u supruzi, te svim mamama na svijetu – Majčin dan. Svaka čast! Međutim, Tramezzani je zaboravio  zahvaliti vratara Varaždina Dinku Horkašu na pobjedničkom daru. Domaći vratar je potpuno bespotrebno istrčao do vrha kaznenog prostora i skrivio prekršaj nad Biukom za kazneni udarac i jedan pogodak na utakmici. Hajduk je zahvaljujući tom daru varaždinskog čuvara mreže osvojio tri boda i sada s utakmicom više zaostaje samo jedan bod za četvrtoplasiranom Rijekom.


Nakon dvije više nego dobre prezentacije protiv Rijeke i pobjede u Jadranskom derbi, te dvoboja s Dinamom u derbiju, sraz s Varaždincima ponudio je igru kakvu smo gledali ranije. Mučili su igrači na travnjaku, ali još više navijači pred malim ekranima. Tri boda osvojena su na “mišiće”. Ulaziti u neke dublje analize svakog igrača ponaosob bilo bi samo gubljenje vremena. Vjerujemo da ljudi koji vode brigu o stručnom segmentu kluba već imaju u glavama igrače koji mogu nositi bijeli dres, a tko nema igračke kvalitete da igra u Hajduka. U završnici prvenstva bod(ovi) su najvažniji, sve ostalo čim sudac odsvira kraj susreta ide u zaborav.


Ipak, pomalo nejasno je zašto je Tramezzani iz početne jedanaestorice izostavio mladog i talentiranog napadača Marina Ljubičića. Odlično je odigrao protiv Rijeke, a bio je više nego solidan u srazu s Dinamom. Odjednom ga nema u momčadi, točnije odsjedio je cijelu utakmicu na klupi. Od prve minute je priliku dobio nespremni Umut Nayir, a onda je Talijan umjesto njega poslao na travnjak Diamantakosa. Ljubičić je s druge strane potvrdio da je igrač na kojemu Hajduk može graditi svoju budućnost.




Inače, poslije devetogodišnjeg “posta” juniori Hajduka osvojili su titulu prvaka. Sve čestitke! Ima među tim juniorima zanimljiv mladih igrača koje treba povesti na priprememe i polako ih uvoditi u prvoligaški nogomet. Hajduk ima budućnost, samo treba vjerovati  u “bile tiće”. Biuk i Ljubičić su najbolji promotori i pokazatelji u omladinskoj školi ima kvalitetnih igrača.