Posljedice nereda

Trabzonspor šest mjeseci bez navijača, dva igrača Fenerbahčea kažnjena

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS



– Turski prvoligaš Trabzonspor će sljedećih šest domaćih utakmica igrati bez gledatelja, dok su dva igrača Fenerbahčea kažnjena jednom utakmicom zabrane igranja zbog tučnjave nakon susreta turske lige prošlog mjeseca, odlučio je Turski nogometni savez (TFF) u srijedu.


Navijači Trabzonspora upali su na teren i potukli se sa snagama sigurnosti i igračima Fenerbahčea nakon što je njihova momčad doživjela domaći poraz od 2-3 na Papara Parku. U tim je neredima jedan od navijača koji je uletio u teren s leđa šakom u glavu udario hrvatskog vratara Dominika Livakovića.


Fenerbahče je nakon toga objavio da razmišlja o povlačenju iz turske Superlige zbog incidenta, ali je na izvanrednom klupskom kongresu u utorak odlučio da neće ispuniti prijetnju.




U srijedu je disciplinsko vijeće TFF-a (PFDK) odlučilo da će Trabzonspor igrati sljedećih šest domaćih utakmica iza zatvorenih vrata zbog tučnjave i da mora platiti kaznu od tri milijuna turskih lira (93.899,65 USD) uz druge kaznene mjere.


Također je zabranio treneru Trabzonspora Egemenu Korkmazu pristup svlačionici i klupi na jednu utakmicu.


Branič Fenerbahčea Bright Osayi-Samuel, kojeg je na terenu napao navijač i viđen kako se tuče s gledateljima, nije kažnjen.


Međutim, PFDK je također odlučio da će Fenerbahčeov Irfan Can Egribayat i Jayden Quinn Oosterwolde dobiti po jednu utakmicu zabrane i manje novčane kazne zbog sudjelovanja u tučnjavi na terenu.


Fenerbahče, koji je 2014. osvojio svoj 19. naslov prvaka i druga je turska momčad s najviše trofeja, nalazi se na drugom mjestu nakon 30 kola, pet bodova iza glavnog rivala Galatasaraya koji ima utakmicu manje. Fenerbahče u srijedu ugošćuje Adana Demirspor.