Niželigaš iz Crosbyja

Tottenham uvjerljivo svladao osmoligaša, u povijesti FA kupa nikad nije bila veća razlika na ljestvici klubova

Hina

Gareth Bale/Foto REUTERS

Gareth Bale/Foto REUTERS

Bio je to najvažniji susret u 127. godišnjoj povijesti niželigaša iz Crosbyja, koji se nalazi 10 km sjeverno od Liverpoola



LONDON Nogometaši Tottenhama rutinski su odradili susret 3. kola FA kupa pobijedivši na gostovanju osmoligaša Marine sa 5-0.


Bio je to najvažniji susret u 127. godišnjoj povijesti niželigaša iz Crosbyja, koji se nalazi 10 km sjeverno od Liverpoola.


Nažalost, gledateljima nije bio dozvoljen dolazak na The Marine Travel Arenu kako bi uveličali klupski praznik.




Zanimljivo, ovaj susret je obilježila najveća razlika na ljestvici klubova u povijesti FA kupa. Tottenham i Marine su udaljeni čak 160 pozicija na ljestvici engleskih klubova.


Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. Spursi su s “pola gasa” zabili pet golova za uvjerljiu pobjedu.


Momčad Josea Mourinha je u razmaku od 24. do 37. minute zabila četiri gola, a potom u nastavku još jedan.


Junak susreta bio je trostruki strijelac Carlos Vinicius (24, 30, 37), a golove su zabili i Lucas Moura (32), te Alfie Devine (60).


Devine je sa 16 godina i 162 dana postao najmlađi igrač iz klubova Football League ili Premier League koji je u FA kupu zabio gol nakon Georgea Williamsa koji je u dresu Donsa prije devet godina postigao pogodak za 16 godina i 66 dana.


“Sretan sam, mislim da su dečki profesionalno odradili posao. Imali su pozitivan stav i igrali su ozbiljno,” kazao je Mourinho za BBC Sports.