Englesko prvenstvo

Tottenham svladao West Ham, prekinut Mourinhov crni niz od sedam utakmica bez pobjede

Hina

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Spursi su ostvarili prvu pobjedu nakon sedam susreta bez trijumfa u svim službenim natjecanjima



LONDON U prvom susretu 31. kola engleskog nogometnog prvenstva Leicester City i Brighton & Hove Albion su odigrali bez golova.


Domaćin je tako propustio još jednu priliku učvrstiti se na trećem mjestu ljestvice koje vodi u Ligu prvaka.


U posljednjih sedam ligaških kola ‘lisice’ su ostvarile samo jednu pobjedu, početkom ožujka protiv Aston Ville (4-0). Srećom, po Leicester niti glavni konkurenti za “Champions league” ne briljiraju.




Ovoga puta domaćin može biti sretan što je osvojio i bod. Naime, gosti su u 14. minuti imali jedanaesterac, no Kasper Schmeichel je obranio udarac Neala Maupay.


U drugom susretu ovoga utorka Jose Mourinho je konačno dočekao prekid crnog niza na klupi Tottenhama. Spursi su nakon sedam utakmica bez pobjede u svim natjecanjima svladali West Ham 2:0.  Londončani su poveli nakon autogola  Tomasa Saučeka u 64. minuti.  Giovani Lo Celso je ubacio iz kornera, a češki veznjak nesretno ugurao loptu iza leđa Lukasza Fabianskog.


West Ham je mogao izjednačiti u 78. minuti, no Jarrod Bowen je pogodio vratnicu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Tottenham je razriješio u 82. minuti pogotkom Harryja Kanea iz kontre za 2-0. Bio je to njegov 12. ligaški pogodak ove sezone, te ukupno 30. gol u susretima protiv londonskih klubova. Više od njega u londonskim derbijima zabili su tek Teddy Sheringham (32), Frank Lampard (32) i Thierry Henry (43).


 



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore