Serie A

Torinu prijeti gubitak utakmice bez borbe, momčad im je u samoizolaciji, a večeras bi morala zaigrati u Rimu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Vodstvo lige inzistira na igranju, no lokalne zdrastvene vlasti u Torinu su neumoljiveRIM Susret 25. kola talijanskog nogometnog prvenstva između Lazija i Torina, koji bi se trebao igrati od 18.30 sati, neće biti odgađan iako je momčad Torina i dalje u obaveznoj samoizolaciji koju su joj odredile lokalne zdravstvene vlasti zbog osam slučajeva zaraze britanskim sojem koronavirusa.


Susret  se treba odigrati za samo sedam sati, no momčad Torina još nije krenula put Rima, a vodstvo natjecanja Lega Serie A objavilo je kako će se dvoboj, ako Torino ne istrči u predviđeno vrijeme na travnjak Olimpijskog stadiona, susret biti registriran rezultatom 3-0 u korist Lazija.


Zbog izbijanja epidemije koronavirusa u momčadi Torina, prošloga je tjedna odgođen susret 24. kola između Torina i Sassuola.
“Po nama bi se utakmica trebala igrati, ali stvari otežava krut stav zdravstvenih vlasti. Također, moramo uzeti u obzir ono što se dogodilo ranije u sezoni kada je Talijanski olimpijski odbor stvorio pravni presedan svojom presudom u slučaju utakmice Juventus – Napoli”, kazao je predsjednik Serie A Paolo Dal Pino.


Početkom sezone, u listopadu prošle godine zdrvstvene vlasti u Napulju zabranile su odlazak Napolija u Torino na utakmicu 3. kola protiv Juventusa zbog pojave koronavirusa u momčadi. Vodstvo natjecanja registriralo je neodigranu utakmicu rezultatom 3-0 za Juventus, a Napoli se na takvu odluku žalio te je Garantni odbor Talijanskog olimpijskog odbora (CONI), vrhovno sudbeno tijelo u talijanskom sportu, prihvatilo žalbu Napolitanaca i naredilo da se utakmica odigra u nekom drugom terminu.


Susret Juventus – Napoli tako još uvijek nije odigran.