Dinamo vs. S. Belupo

Tomislav Stipić “prijeti” Zoranu Mamiću: “U Maksimir dolazimo po plasman u polufinale Kupa”

Davor Petrović

Zoran Mamić i Tomislav Stipić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić i Tomislav Stipić/Foto PIXSELL

Uz dužno poštovanje prema Dinamu, želimo doći ovdje i proći u polufinale Kupa. Tu je startna pozicija drugačija jer pritisak je jednak i nama i njima, a u Kupu je sve moguće – poručuje trener Koprivničana



ZAGREB Dinamo put do polufinala Hrvatskog nogometnog kupa danas mora tražiti kroz ogled sa Slaven Belupom, koji je prije tri dana uvjerljivo pobijedio u prvenstvenom dvoboju (3:0). Međutim, tom su prilikom, svaki iz svojih razloga, Zoran Mamić i Tomislav Stipić na teren izveli kombinirane postave. Trener Dinama htio je osvježiti igrače koji su donijeli plaman u osminu finala Europske lige, pružajući priliku onima iz drugog plana, a njegov koprivnički kolega čuvao je svoje najjače adute za današnje sučeljavanje.


– Nadamo se pobjedi. Uz dužno poštovanje prema Dinamu, želimo doći ovdje i proći u polufinale Kupa. Tu je startna pozicija drugačija jer pritisak je jednak i nama i njima, a u Kupu je sve moguće – poručuje Stipić.


Koprivničanci su prošle sezone stigli do polufinala bitke za Rabuzinovo sunce, a sada žele ponoviti taj doseg. Povrh toga, u jesenskom su dijelu sezone osvojili bod na stadionu Maksimiru, postigavši pritom čak tri gola.




Dinamo s druge strane uvijek ima visoko postavljene ambicije u svim domaćim natjecanjima, s time da mu je sada Kup dosta bitan jer je prošle sezone ispao u četvrtfinalu, na gostovanju kod Rijeke na Rujevici. Eventualan novi posrtaj u toj fazi natjecanja predstavljao bi gadan udarac za društvo iz Maksimirske 128, pogotovo sada, u razdoblju uživanja u europskim rezultatima.


– Naš je cilj poznat. Želimo osvojiti Kup. Prema tome, moramo još jednom pobijediti Slaven Belupo – objašnjava Zoran Mamić.


»Modri« su u nedjelju dugo lomili Slaven Belupo. Preciznije, do pobjede su stigli tek u završnih pola sata utakmica, i to zahvaljujući igračima s klupe. Doduše, gosti iz Koprivnice tom im prilikom nisu ni zapucali po golu.


– Sada moramo biti bolji nego što smo bili u nedjelju, pogotovo u organizaciji igre. Naša obrana tada suparniku nije dopustila previše, ali moramo znati da je i Slaven Belupu nedostajalo puno igrača. Prema tome, to ne treba posebno veličati. Sada moramo dati sve od sebe, a ja vjerujem da ćemo izboriti polufinale Kupa – zaključuje maksimirski šef struke.