Krenuli i Boduli

Tomislav Lopac okupio 15 igrača na prvom treningu nogometaša Krka

Ivan Volarić

Trener Krka Tomislav Lopac na prvom treningu/R. BRMALJ

Trener Krka Tomislav Lopac na prvom treningu/R. BRMALJ



KRK Tomislav Lopac, trener nogometaša Krka, i njegova desna ruka, trener vratara Ivan Grabovac, izveli su s 15 minuta zakašnjenja (17.45 sati) skupinu od 15 igrača na pomoćno igralište u sklopu SC Josip Pepi Uravić i nakon kratkoga uvoda pod rasvjetom započeo prvi trening u 2019. godini. Krčani su posljednji od svih primorskih trećeligaša krenuli s pripremama za proljetni dio sezone, tvrdi Lopac na vrijeme da bi se sve zamišljeno stiglo odraditi, ali naravno pod uvjetom da se igrački redovi što prije kompletiraju. Vratar Berković je otišao u Inter, branič Totić je na odlasku, Malinić, Brdar, Zec, Mijić i Con su preskočili prvi trening zbog zdrastvenih ili obiteljskim problema. Vjerojatno će se svi oni do kraja tjedna priključiti treninzima.


– Bili smo kratki i na jesen. Napravio sam analizu i došao do spoznaje da smo jesen praktički odradili s 13 igrača i vratarom. Dakle i da nam nitko nije otišao trebali bi proširiti roster, a kamoli u okolnostima kada ćemo vjerojatno ostati bez nekoliko igrača – govori Lopac kojemu je prioret angažirati kvalitetnog vratara, odnosno zamjenu za Berkovića.


– Imamo juniora koji još nije na toj razini i moramo nekoga dovesti. U pregovorima smo pa ćemo vidjeti. Propisi su takvi da ti nitko ne mora dati papire i ako s nekim dogovoriš uvjete moraš čekati da dobije zeleno svjetlo od kluba – nastavlja Lopac.




Četvrtoplasirani Krk nema drugoligaške ambicije što ne znači da se na proljeće neće pokušati napraviti što je više moguće.


– Nikome nije u cilju, ni meni, a ni dečkima da samo odrađujemo stvari. Prvi i osnovni cilj je da imamo 18 do 20 igrača na treningu kako bi nešto mogli odraditi – poručio je Lopac.