Problemi

Tjedan dana prije nastavka prvenstva trenera Hajduka najviše muči jedan problem – igra veznog reda

P. N.

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Taj segment momčadi odavno već ne funkcionira



SPLIT Trener Hajduka Valdas Dambrauskas nije krio svoje razočaranje nakon remija s Veležom u prijateljskoj utakmici na Poljudu.


– Razočarani smo, željeli smo pobijediti. U prvenstvenim utakmicama izgubiš važne bodove ako ne realiziraš prilike. Ako ne iskoristiš svoje šanse protivnik će uvijek imati jednu ili dvije prilike da te kazni – kazao je između ostalog litvanski stručnjak.


Do prvog ogleda na otvaranju drugog dijela prvenstva, sa Šibenikom na Šubićevcu, ostalo je točno sedam dana. Koliko u tom periodu može Litavac pokrenuti momčad vrlo brzo će se vidjeti.




Naime, niti na prvoj prijateljskoj pripremnoj utakmici, dvoboju sa Širokim Brijegom, koji je također odigran na Poljudu, Splićani nisu odigrali nešto posebno. Bilo je dosta mučenja, posebice u prvih sata utakmice kada su igrali oni koji uglavnom sjede na klupi. Na kraju je prva momčad zabila drugi gol i tako su bijeli stigli do minimalne pobjede (2:1), ali su barem pobjedili. Sada su u srazu s “rođenima” iz Mostara primili gol u samoj završnici utakmice nakon krivog dodavanja mladog 17-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Marka Brkljače. Uposlio je krivog igrača, ali ne treba ga zbog toga “razapinjati”. Sve je to dio igračkog sazrijevanja.


Puno veći problem za trenera je slaba igra veznog reda, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu. Taj segment momčadi odavno već ne funkcionira. Posebna priča je napadački dio momčadi. U dvoboju s Veležom ispromašivali su se Biuk, Mlakar i Ljubičić. Jedini gol zabio je – Marko Livaja. Možda zvuči malo pretjerano, ali ispada da nema njega da Hajduk ne bi mogao do gola.