Prvaci!

FOTO Tisuću gledatelja na Trsatu uveličalo šampionsku feštu futsal momčadi Rijeke

Ivan Volarić

Igrači, trener i vodstvo Rijeke ispred razdraganih navijača/Foto S. DRECHSLER

Igrači, trener i vodstvo Rijeke ispred razdraganih navijača/Foto S. DRECHSLER

Nedostajao je samo pokal namijenjenim prvacima Prve HMNL i momčadi koja je bez poraza osigurala plasman u SuperSport HMNL

Rijeka – Dobovec 2:2




RIJEKA Međunarodna prijateljska futsal utakmica: Rijeka – Dobovec 2:2 (1:1). Dvorana mladosti. Gledatelja: 1000.  Suci: Dujmić i Bagarić (Rijeka). Strijelci:  0:1 Cesarec (2′), 1:1 Kamauli (17′), 1:2 Duščak (29′), 2:2 Manestar (33′). Žuti karton: Čeh, Cesarec (Dobovec).


RIJEKA: Berković, Fetić, Husarić, Radić, Kamauli, Ožbolt, Negovetić, Matijević, Lučić, Cianci, Radusin, Manestar, Radujković, Murtić.


DOBOVEC: Peček, Čeh, Cesarec, Duščak, P. Pasariček, Prijol, Knežević, Pihler, Perreira, Kanjuh, Villalba, D. Pasariček, Jedvaj.




Nedugo nakon što su suci označili kraj prijateljske utakmice, u kojoj su igrači Rijeke pružili više nego dobar otpor momčadi koja je redovni sudionik futsal Lige prvaka, na parketu Dvorane mladosti počela je mala svečanost.  Igrači, trener  i vodstvo HMNK Rijeke uz adekvatni eho s tribina i prigodne konfete spremno su se prepustili fotićima i razdraganoj atmosferi.


Nedostajao je samo pokal namijenjenim prvacima Prve HMNL i momčadi koja je bez poraza osigurala plasman u SuperSport HMNL.  Naime, iz HNS-a je stigla odbijenica na zahtjev Riječana da se dodjela pokala, koja se trebala održati prošle subote na odgođenoj utakmici s Brodom, organizira u prijateljskoj utakmici sa Slovencima. Obrazloženje je da to nije u skladu s propisima…


Ništa zato! Unatoč tome bilo je veselo i emotivno. Našao se i jedan improvizirani pokal da sve bude baš onako kako se i najavljivalo nakon što je osigurana promocija u viši rang i osvojen prvi naslov u povijesti kluba. Sudeći po igri i atmosferi koja prati futsal momčad Rijeke sigurno ne i posljednji!


Prvi pljesak na utakmici zaradili su trener Rijeke Željko Sopić i dio prvotimaca (Smolčić, Dilaver, Radeljić, Selahi…), koji su stigli na tribine uveličati trsatsku feštu.  Nakon toga ozračje u dvorani zagrijao je Dalibor Radusin – Malac, kojemu je ovo bila oproštajna utakmice. Naime, neposredno uoči početka utakmice predsjednik kluba Vedran Frelih darivao je Radusina prigodnim dresom s brojem 17. Za uspomenu i dugo sjećanje na dane provedene u bijelom dresu. Malac, svojedobno prvak Hrvatske u dresu Potpićna i jedan od rijetkih futsal reprezentativaca iz ovoga dijela Hrvatske, je za ovu priliku ponio kapetansku traku, ali i ušao u igru sredinom prvog poluvremena zamalo promašivši okvir gola za poravnanje.


Višestruki slovenski prvaci  nisu pokazali previše razumijevanja za svečarske tonove na Trsatu. Od prve minute su nametnuli visoki ritam s kojim će se riječka momčad često suočavati iduće sezone kada budu nastupali u SuperSport HMNL-u. Kako je tekla utakmica tako su Bijeli djelovali sve ravnopravnije na parketu, a u 17. minuti poravnali su nakon kontre Radujkovića i pogotka Kamaulija. Treba reći da je Riječane do tada u igri držao raspoloženi vratar Berković.


Nastavak je donio drugačiju sliku na parketu. Igralo se potpuno ravnopravno, a tribine su eksplodirale nakon što je Radujkovićev udarac Manestar skrenuo u mrežu za novo poravnanje. Trener Duje Maretić je na zahtjev publike ponovo uveo Radusina, a kako je utakmica odmicala tako je počeo uvoditi s klupe za pričuve i mlade igrače koji obično rijetko ulaze. Utakmica je završila u visoko natjecateljskom ritmu kao da se igra na bodove, a ne za otprilike tisuću gledatelja koji su došli pozdraviti prve riječke šampione ove sezone.


Foto galerija: Međunarodna prijateljska futsal utakmica: Rijeka - Dobovec 2:2 Foto: Sergej Drechsler