Druga NL

FOTO Tin Janušić rastužio Mavrince, Grobničan nije uspio sačuvati vodstvo i osvojiti ključne bodove

Ivan Volarić

Bleond Redžepi uspio u drugom poluvremenu nadmudriti vratara Kakšu/Foto S. DRECHSLER

Bleond Redžepi uspio u drugom poluvremenu nadmudriti vratara Kakšu/Foto S. DRECHSLER

Grobničani su preokrenuli u nastavku, ali nisu uspjeli sačuvati minimalno vodstvo

GROBNIČAN  – DUGO SELO  3:3




MAVRINCI  Utakmica 29. kola Druge NL: Grobničan – Dugo Selo 3:3 (1:2). Stadion Adelija Beba Haramija. Gledatelja: 300. Sudac: Mateo Čalić (Medulin) 7. Strijelci: 0:1 Slunjski (10′), 1:1 Pilčić (30′), 1:2 Slunjski (39′), 2:2 Rupčić (62′), 3:2 Redžepi (74′), 3:3 Janušić (85′). Žuti kartoni: Galešić, Golić, Batarelo (Grobničan), Kovačić (Dugo Selo).


GROBNIČAN: Curać 5,5, Ušalj 6, Bosančić 6,5, Golić 5,5, Ravlija 5,5 (od 28′ Batarelo 6,5), Pilčić 7,5, Prpić 5,5, Rupčić 7, Redžepi 7 (od 82′ Prtenjača -), Galešić 6,5 (od 82′ Jurica -), Mikulica 5,5 (od 28′ Kovačević 6).


DUGO SELO: Kakša 5,5, Bastalec 6, Darojković 6, Filipović 6, Radoš 6,5, Tarasenko 6,5, Slunjski 7,5 (od 90′ Gašparac -), Petković 6,5 (od 78′ Janušić 7), Kovačić 6,5, Palić 6,5, Ljuboja 6,5.




U 85. minuti Tin Janušić je, svega nekoliko minuta nakon što je ušao u igru, iskoristio jednu od brojnih pogrešaka obrane Grobničana na utakmici i s 13-14 metara poslao loptu kraj istrčalog Curaća za podjelu bodova. Nogometaši Grobničana nisu uspjeli sačuvati vodstvo i tri boda koja bi ih i matematički zadržala u Drugoj HNL bez obzira na ishode drugih susreta ili susreta posljednjeg kola. No, i ovaj bod može biti dovoljan, ukoliko, primjerice Trnje ove subote i za sedam dana ne osvojih svih šest bodova.


Foto S. DRECHSLER


 


 


 


 


 


 


Predrag Stilinović u ključnoj utakmici ove sezone pomalo neočekivano odustao je od manje-više ustaljene jedanaestorke koja je nosila Grobničan do pobjeda u posljednje vrijeme. Nakon nešto manje od pola sata igre napustio je svoj taktički eksperiment, ali neke stvari nije moguće bezbolno i brzo vratiti u prvobitno stanje. Momčad je uslijed brojnih promjena izgubila u posljednje vrijeme prepoznatljivu čvrstinu i sigurnost, te se dvaput do odmora našla u rezultatskom zaostatku nakon grubih pogrešaka u fazi obrane. U 10. minuti Maks Slunjski je kao treningu opalio po lopti na vrhu šesnaesterca i pogodio za 0:1. Braniči Grobničana su se pritom povlačili u krilo vrataru umjesto da uđu u blok. U 39. minuti ponovo je Slunjski pogodio udarcem iskosa nakon još jedne loše i neodlučne reakcije domaćih braniča – 1:2. Između ta dva pogotka Dražen Pilčić je volej udarcem s vrha peterca pogodio za 1:1 i iskoristio jednu od tri velike prilike Grobničana do odmora (Redžepi 4′, Ušalj 14′) i to svega dvije minute nakon što je Stilinović uveo ovoga proljeća uglavnom standardne Batarela i Kovačevića.


Greda je dvaput bila saveznik domaćih početkom nastavka. Prvo je zaustavila Petkovićevu bombu, a onda je usmjerila Rupčićev projektil s vrha šesnaesterca u leđa vratara Kakše za 2:2 u 62. minuti. U 74. minuti Dražen Pilčić je zavezao u čvor dvojicu braniča Dugo Sela na vrhu šesnaesterca i gurnuo Bleonda Redžepija ispred vratara Kakše. Junak nedavne kup-pobjede na Kantridi pogodio je bliži kut istrčalog vratara 3:2. U tim trenucima vjerojatno nitko na tribinama nije sumnjao u pobjedu koja drugoligaški život znači…