Konferencijska liga

The Special one večeras može osvojiti trofej kojega još nitko nije osvojio: “Veliki klubovi moraju shvatiti važnost Konferencijske lige”

Portal Novi list

Jose Mourinho tijekom presice u Tirani/Foto REUTERS

Jose Mourinho tijekom presice u Tirani/Foto REUTERS

Ovo natjecanje postalo je važno jer su ga klubovi kao što je Roma počeli shvaćati ozbiljno - rekao je Jose Mourinho



RIJEKA Večeras se od 21 sat igra prvo finale Konferencijske lige. Roma i Feyenoord u Tirani će odlučiti o prvom pobjedniku ovog najnovijeg UEFA-inog natjecanja.


– Kada je krenulo ovo natjecanje bilo je puno kritika. Navijači su vidjeli play off bez njemačkih, engleskih ili španjolskih klubova, ali mi smo vidjeli polufinale pred 70 tisuća navijača u Rimu, pune stadione u Marseilleu i Leicesteru. Ovo natjecanje postalo je važno jer su ga klubovi kao što je Roma počeli shvaćati ozbiljno. Veliki klubovi moraju shvatiti ozbiljno Konferencijsku ligu – rekao je Jose Mourinho, trener Rome, u čijoj trofejnoj kolekciji nedostaje samo ovaj trofej. The Special one je osvajao Ligu prvaka i Europsku ligi.


– Naravno da bi volio i zbog sebe osvojiti ovaj trofej, ali posebno zbog navijača koji dugo nisu iskusili nešto tako, te igrača kojima je ovo prilika da naprave iskorak u karijeri. Manje sam egocentričan nego prije, više sam klupski čovek. Mekan… – dodao je Portugalac.




Arena u Tirani primao samo 21 tisuću gledatelja pa neće puno navijača Rome i Feyenoorda dobiti priliku bodriti svoje momčadi uživo.


– Čak bi i Santiago Bernabeu bio pun, ali Albanija zaslužuje ovu priliku – rekao je trener Rome koja jedini europski trofej baštini iz 1961. godine kada je osvojila Kup velesajamskih gradova.