3. pretkolo Europske lige

Europski oproštaj Lokomotive: Težak poraz u Švedskoj, praktički bez prave prilike u utakmici

Hina

foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Lokosi su europski put započeli u 2. pretkolu Lige prvaka izgubivši u Kranjčevićevoj od Rapida sa 0-1. Natjecanje su nastavili u 3. pretkolu Europske lige, ali nažalost niti ovdje nisu dugo trajali.



MALMO – Hrvatsku večer u 3. pretkolu Europske lige otvorila je Lokomotiva teškim porazom u Švedskoj od Malmoa sa 0-5.


U 20.00 sati započeo je susret Galatasaray – Hajduk, dok će u 20.45 sati na Rujevici snage odmjeriti Rijeka i ukrajinski Kolos Kovalivka.


Lokomotiva je svoju europsku priču ove sezone zaključila teškim porazom u Švedskoj. Doprvak iz zemlje svjetskih doprvaka je tako u dvije europske utakmice upisao dva poraza uz razliku pogodaka 0-6, praktički bez prave prilike u 180 minuta igre.




Lokosi su europski put započeli u 2. pretkolu Lige prvaka izgubivši u Kranjčevićevoj od Rapida sa 0-1. Natjecanje su nastavili u 3. pretkolu Europske lige, ali nažalost niti ovdje nisu dugo trajali.


Šveđani čekaju novog protivnika


S druge strane Malmo je u 1. kolu kvalifikacija za Europsku ligu na svom travnjaku svladao poljsku Cracoviu 2-0, a u sljedećem je kolu, istim rezultatom, pobijedio Honved u Budimpešti.


Nakon što je preskočio i ‘lokose’, švedski sastav sada očekuje pobjednika susreta Granada – Lokomotiva Tbilisi.


Domaćin je poveo već u petoj minuti iz prve prave prilike na utakmici. Soren Rieks je ubacio, a Isaac Kiese Thelin iz blizine zabio za 1-0. Isti je dvojac, na sličan način u 16. minuti još jednom izigrao obranu Lokomotiove, a sve nade oko mogućeg prolaska zagrebačkog sastava u play-off nestale su u 32. minuti kada je adi Nalić pospremi povratnu loptu za 3-0.


Potop u 72. minuti


Potop se nastavio u 52. minuti kada je Eric Larsson fantastično zabio u sam kut Lokomotivina gola. U 72. minuti među strijelce se upisao i jedan od najboljih igrača utakmice, Rieks koji je nakon dvije asistencije zabio i pogodak.


Srećom, na tome je ostalo, pa Lokomotiva nije izjednačila svoj najteži europski poraz – 0-6 od PAOK-a u sezoni 2015/16.


MALMO – LOKOMOTIVA 5-0


Stadion Malmo – bez gledatelja; Sudac: Francois Letexier (Fra)


Strijelci: 1-0 Thelin (5), 2-0 Thelin (16), 3-0 Nalić (32), 4-0 Larsson (52), 5-0 Rieks (72)


Žuti kartoni: Karačić


Crveni kartoni: –


MALMO: Johansson – Larsson, Ahmedhodžić, Nielsen – Berget, Rakip (od 63. Innocent), Lewicki, Knudsen (od 46. Safari) – Nalić, Thelin, Rieks (od 76. Sarr)


LOKOMOTIVA: Hendija – Mersinaj, Kolinger, Kovačić – Marković – Karačić, Cokaj, Petrak, Sammir (od 69. Tuci), Đira (od 75. Čeliković) – Kallaku (od 84. Acquah)