Euforija na Poljudu

Teško se sjetiti kada je Hajduk posljednji put s toliko vjere u uspjeh putovao na derbi s Dinamom

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Navijači Hajduka su u stanju velike euforije, već je prodano 2400 ulaznica za južnu tribinu maksimirskog stadiona



SPLIT Nakon ispadanja Dinama u četvrtfinalu  Kupa od Rijeke na maksimirskom travnjaku i to sasvim zasluženo, zatresao se bastion Modrih. Poslije susreta trener Damir Krznar podnio je ostavku, a momčad će privremeno preuzeti Željko Kopić, bivši trener Hajduka. Na Poljud je smijenjen jer je viđen u društvu Igora Štimca, koji je nepoželjan među navijačima bijelih. Navijači to nikako nisu mogli oprostiti Kopiću koji je otišao.


U nedjelju se u Maksimiru igra derbi, poljuljani Dinamo dočekuje preporođeni Hajduk. Navijači Hajduka su u stanju velike euforije, već je prodano 2400 ulaznica za južnu tribinu maksimirskog stadiona. Svi u Hajdukovu okruženju smatraju da su nakon dugo vremena Bili veliki favoriti u susretu s Dinamom. Imaju dovoljno argumenata, od uvjerljivih izvedbi momčadi pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa pa do činjenice da je Dinamo u velikim problemima nakon poraza od Rijeke, ali i uslijed neuvjerljivih igara u posljednje vrijeme.


Litavac na klupi Hajduka ima puno snažnih aduta za derbi. To je u prvom redu Marko Livaja,strijelac maestralnog pogotka protiv Lokomotive. Biuk i Ljubičić znatno su podigli razinu svoje igre, a sjajnu partiju u Kranjčevićevoj pružio Atanasov. Teško se sjetiti kada je Hajduk s toliko optimizma i vjere u uspjeh putovao na derbi s Dinamom u Maksimir.