Prva HNL

Teklić zabio za minimalnu pobjedu Hajduka u debiju novog trenera, Caktaš nije iskoristio penal

Hina

Mijo Caktaš nije iskoristio penal na samome kraju utakmice/Foto PIXSELL

Mijo Caktaš nije iskoristio penal na samome kraju utakmice/Foto PIXSELL

Hajduk je do pobjede došao pogotkom Teklića u 62. minuti, a Caktaš nije iskoristio penal koji je dosuđen u sudačkoj nadoknadi.



ŠIBENIK U utakmici 17. kola Prve HNL Hajduk je u petak pobijedio u gostima sa 1-0 Šibenik, a pobjednički gol zabio je Teklić.


Hajduk je do pobjede došao pogotkom Teklića u 62. minuti, a Caktaš nije iskoristio penal koji je dosuđen u sudačkoj nadoknadi.


Odmah na početku utakmice, u trećoj minuti domaća momčad je imala opasnu šansu pred vratima Hajduka. Pajić je ubacio pred gol, a Todorović je jedva u zadnji trenutak uspio “očistiti”. Šibenčani imaju priliku sedam minuta kasnije,  Čurić je opalio sa 20 metara, ali je lopta prošla pored Hajdukovog gola.




Nakon toga u 13. minuti Gyurcs dobija loptu na desnu stranu i ubacuje u pet metara za Diamantakosa, koji u konktaktu s Mesom pada, ali sudac Batinić smatra da nije bilo prekršaja za penal iako je Grk tražio kazneni udarac.


U 22. minuti Hajduk ima ozbiljnu priliku, nakon kornera loptu je u peterac dobio Vušković koji ipak promašuje.
Šest minuta kasnije Caktaš izvodi s 30-ak metara slobodan udarac nakon što je srušen Diamantakos, ali se lopta odbila od vratnice.


Šibenik je opet u prilici u 38. minuti, iz kontre. Sahiti je ukrao loptu Gyurcsu, dodaje za Princea koji pokušava pucati s desetak metara, ali je blokirao Vušković. Na kraju poluvremena  Diamantakos ima priliku najorije u 41. minuti, ali pogađa Musu u bloku. Četiri minute kasnije Diamantakos opet tuče, ali Labrović odbija loptu, točno na noge Teklića koji puca iznad gola.


Nakon prvog poluvremena u kojem je Hajduk imao više prilika, drugi dio utakmice opet počinje prilikom domaćina. Prince je izborio korner za Šibenik, Mesa tuče glavom, ali Kalinić brani. Šibenik opet ima ozbiljnu priliku u 54. minuti. Prince je spasio loptu s korner linije i ubacio je u kazneni prostor gdje je Sahiti poluvolejem puca prema Hajdukovom golu, no Kalinić je obranio lijevom rukom.


Tri minute kasnije Hajduk je u prilici, Todorović je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu za  Atanasova, ali je obrana Šibenika očistila u zadni trenutak. No, Hajduk dolazi u vodstvo u 63. minuti, a strijelac je Teklić. Atanasov je izveo slobodni udarac, a Labrović je odbio. Najbrži na lopti je bio Teklić i s tri-četiri metra loptu je ugurao u gol.


U 70. minuti je Jakoliš, koji upao u igru umjesto Diamantakosa, pobjegao obrani Šibenika i zabio, ali je bio u zaleđu i Batinić je poništio gol.


U 72. minuti Šibenik je opet u prilici, Kvesić je pobjegao Hajdukovoj obrani, našao se sam pred Kalinićem, ali puca pored gola. Osam minuta kasnije Atanasov se probio, puca sa 16 m, ali Labrović brani. U sudačkoj nadoknadi sudac dosuđuje jedanaesterac za Hajduk nakon prekršaja na Umutu, ali je s bijele točke neprecizan bio Caktaš.