Paolo Tramezzani

Talijanski stručnjak odradio je prve treninge na Drosini: “U Istri 1961 se cijeni ozbiljan rad”

Ivica Cerovac

Paolo Tramezzani/Foto M. MIJOŠEK

Paolo Tramezzani/Foto M. MIJOŠEK

Mladim igračima želim prenijeti znanje i iskustvo, a to ću nastojati napraviti uz veliki entuzijazam, energiju i strast - kaže Tramezzani



PULA Na pulskom gradskom stadionu Aldo Drosina službeno je predstavljen Paolo Tramezzani, već treći trener Istre 1961 u tekućoj sezoni, odnosno četvrti ako se računa i Sergeja Banovića koji je odradio na klupi jednu utakmicu u periodu između odlaska Mislava Karoglana i ustoličenja Davida Catale.


Prvi Talijan na zeleno-žutoj klupi u klupskoj povijesti nije dvojio kako je sretan što se vratio u zemlju u kojoj su se on i njegova obitelj jako dobro osjećali.


– Sretan sam što sam dobio priliku raditi u klubu u kojem se vrednuje i cijeni ozbiljan rad i u kojem ću moći trenirati mlade igrače. Moj će zadatak biti prenijeti im znanje i iskustvo te ću to nastojati napraviti uz veliki entuzijazam, energiju i strast – nije dvojio Tramezzani. – Tek sam tri dana ovdje, no mogu reći kako su prvi utisci jako dobri i osjećam se kao kod kuće. Ono što sam odmah primijetio kod momčadi bila je emocija i stekao sam utisak da se radi o jednoj obitelji, što je za mene iznimno bitno. Zajedništvo je važno, jer ćemo uz njega puno lakše svi zajedno napredovati.




Premda ga skoro tri godine nije bilo u hrvatskom nogometu, Tramezzani ga je nastavio pratiti i zna gdje dolazi.


– Uvijek pratim bivše momčadi i bivše igrače pa sam tako pogledao puno utakmica Hajduka, ne samo kao trener, nego i kao navijač. Gledao sam i Istru, kako prošle sezone, tako i ove. Ne volim raditi usporedbe igračkog kadra, ali uvjeren sam da je trenutačna momčad, koja je jako mlada, izrazito kompetitivna i pokrivena različitim tipovima igrača na svim pozicijama, možda i kvalitetnija nego ona iz prošle sezone, koja je igrala odličan nogomet, ostvarila sjajan rezultat i ispunila klupski cilj, a to je podizanje vrijednosti igrača – istaknuo je Tramezzani. – Pred nama je 15 utakmica, skoro polovica prvenstva i cilj nam je u njima uzeti što je moguće više bodova, jer smatram da ova momčad zaslužuje bolju poziciju. Mjeseci koji su pred nama bit će važni za klub koji je puno investirao, za igrače zbog njihove budućnosti i dalje karijere, ali isto će tako biti važni i za mene jer želim ovdje napraviti nešto i opravdati povjerenje koje sam dobio.


Tramezzanija su u Puli dočekala dvojica igrača koje je trenirao u Hajduku, Ćalušić i Čuić.


– Pamtim neke igrače Istre iz naših međusobnih utakmica, neke sam imao priliku gledati kako igraju, a činjenica da većinu ranije nisam osobno poznavao ne predstavlja mi problem niti ću u tome tražiti bilo kakav alibi. Radio sam u šest različitih država i nalazio sam se već u ovakvoj situaciji gdje sam se upoznavao s igračima iz dana u dan. Imam iskustva što se toga tiče, a usto su mi po dolasku članovi stručnog stožera koje sam ovdje zatekao ponudili sve informacije koje su mi trebale – naglasio je Tramezzani.