Nije smio u repku

Talijanski ministar sporta pokrenuo istragu protiv Ronalda pod sumnjom da je prekršio Covid-19 protokol

Hina

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Ministar Spadafora smatra da Ronaldo nije smio napustiti Torino kako bi igrao za portugalsku reprezentaciju u Ligi nacija sredinom listopada, te da je trebao ostati u tzv. zaštitnom balonu, jer su u omladinskom pogonu i U-23 ekipi Juvea zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusomRIM Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora i dalje inzistira na tome da je napadač Juvenstusa Cristiano Ronaldo prekršio covid-19 protokol te je kazao da je u tijeku istraga o tome, objavili su talijanski mediji.


Ministar Spadafora smatra da Ronaldo nije smio napustiti Torino kako bi igrao za portugalsku reprezentaciju u Ligi nacija sredinom listopada, te da je trebao ostati u tzv. zaštitnom balonu, jer su u omladinskom pogonu i U-23 ekipi Juvea zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom.


No, Ronaldo je 11. listopada u Parizu odigrao cijeli susret protiv Francuske (0-0), a dva dana kasnije objavljeno je da je pozitivan na koronavirus zbog čega nije nastupio protiv Švedske u Lisabonu (14. listopada).  Ronaldo se je iz Portugala vratio u Torino privatnim avionom te je ostao u samoizolaciji.
“Napustivši Torino kako bi igrao za reprezentaciju Ronaldo nije poštovao covid-19 protokol i u tijeku je istraga o tome”, kazao je ministar sporta Vincenzo Spadafora.


Juventus i Ronaldo odbacuju tvrdnje ministra Spadafore i ističu da nisu učinili ništa pogrešno.


Zbog pogoršanja epidemiološke situacije talijanska vlada ponovno je uvela restriktivne mjere slične onima iz proljeća. Tim mjerama zaustavljen je amaterski sport, a utakmice Serie A ponovno se moraju igrati pred praznim tribinama nakon što je dosad bilo moguće da tisuću gledatelja uživo prate susrete talijanskog prvenstva.