Nešto se ipak kreće

Talijanski ministar sporta najavio termine nastavka Serie A: Postoji mogućnost besplatnih TV prijenosa!

Hina

Na Juventusovu stadionu uskoro bi se mogla zakotrljati lopta/Foto REUTERS

Na Juventusovu stadionu uskoro bi se mogla zakotrljati lopta/Foto REUTERS

Radimo na dva moguća datuma za nastavak Serie A, a to su 13. ili 20. lipnja - izjavio je Vincenzo SpadaforaRIM Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora potvrdio je da bi Serie A mogla krenuti 13. ili 20. lipnja, dodavši kako postoji mogućnost prikazivanja utakmica besplatno na televiziji.


“Radimo na dva moguća datuma za nastavak Serie A, a to su 13. ili 20. lipnja. Stigao je protokol za nastavak sezone i sličan je onome koji smo dogovorili za treninge. U četvrtak ćemo odlučiti kada će se sezona nastaviti”, rekao je Spadafora za RAI TG3.


Talijanski nogometni savez (FIGC) u nedjelju je predao medicinski protokol za utakmice, a sada se očekuje odluka Vlade. Postoji vladina uredba kojom se zabranjuje natjecateljski sport do 14. lipnja, ali to bi se moglo prilagoditi datumu ako će brojevi oboljelih od koronavirusa i dalje opadati.
Moramo nešto dogovoriti kako bi se izbjeglo okupljanje navijača u kafićima – rekao je ministar sporta


Strahuje se da bi se navijači, kojima će biti zabranjen dolazak na stadione, mogli okupljati u lokalnim kafićima ili posjećivati prijatelje koji plaćaju tv programe kako bi gledali utakmice. Zbog toga postoji mogućnost da će se Serie A besplatno emitirati na tv postajama.


“Moramo nešto dogovoriti kako bi se izbjeglo okupljanje navijača u kafićima”, dodao je ministar sporta.


Podsjetimo, klubovi Serie A na Generalnoj skupštini održanoj u srijedu glasali su za nastavak prvenstva 13. lipnja.


“Što se nastavka sportskih aktivnosti tiče, 13. lipnja je naznačen kao mogući datum nastavka prvenstva u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih ostalih koji će biti uključeni”, poručili su iz Serie A.


Klubovi su također, pozvali televizijske kuće da “poštuju rokove za plaćanje za prava prijenosa kako bi zadržali konstruktivne odnose s njima”.


Spadafora je istaknuo i kako se nada radikalnim promjenama u nogometnom sustavu Italije, zbog kojih bi Serie C mogla biti znatno smanjena.


“Ova izvanredna situacija je pokazala neka kritična pitanja u svijetu nogometa s kojima ćemo se suočiti u reformi, koja će se dogoditi pred kraja ljeta. Među tim pitanjima je i to da ćemo omogućiti nogometašicama da postanu profesionalne sportašice,” rekao je Spadafora.